Movistar stuurt met López, Mas én Valverde weer ouderwetse Tridente naar de Vuelta Wielrennen
Wielrennen

Movistar stuurt met López, Mas én Valverde weer ouderwetse Tridente naar de Vuelta

Movistar stuurt met López, Mas én Valverde weer ouderwetse Tridente naar de Vuelta

Movistar treedt met een ijzersterke ploeg richting de Vuelta a España. De ploeg is altijd goed in z'n thuiswedstrijd en dat moet ook dit jaar het geval gaan zijn, met Miguel Ángel López, Enric Mas en Alejandro Valverde als uithangborden.

Movistar, de afgelopen jaren geroemd en verguisd om z'n selecties in grote rondes, kiest zodoende weer voor een Tridente, drie leiders in één team. In de Tour de France ging dat met hetzelfde trio prima, al moet gezegd dat López toen al vroeg crashte en de hele ronde zijn vorm niet meer haalde. Mas werd uiteindelijk zesde in het klassement, Valverde reed een anonieme Tour en deed nog wat kopwerk voor z'n landgenoot.

Mas zal net als vorig jaar weer een goed klassement willen rijden in de Vuelta. Hij werd in 2020, na een vijfde plek in de Tour, keurig vijfde in Spanje. In 2018 werd Mas al eens knap tweede in de Vuelta. López zal op zijn beurt revanche willen na een slechte Tour de France. De Colombiaan reed in 2018 al eens naar het podium met een derde plek. In zijn laatste deelname in 2019 werd hij vijfde en won hij de jongerentrui.

Valverde en de Ronde van Spanje is ook al een goed huwelijk. De inmiddels 41-jarige Spanjaard won de rittenkoers in 2009 en eindigde nog eens zes keer op het podium. In 2019 werd hij nog tweede, achter de ongenaakbare Primoz Roglic. Movistar wordt in de Vuelta aangevuld met sterke knechten.

Selectie Movistar Team Vuelta a España 2021

Miguel Ángel López
Enric Mas
Alejandro Valverde
Nelson Oliveira
Carlos Verona
Johan Jacobs
José Joaquin Rojas
Imanol Erviti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws