Movistar wil met 'evenwichtige ploeg' echt meedoen in 2023: 'Parcoursen Tour en Vuelta bieden mogelijkheden' Wielrennen
Wielrennen

Movistar wil met 'evenwichtige ploeg' echt meedoen in 2023: 'Parcoursen Tour en Vuelta bieden mogelijkheden'

Movistar wil met 'evenwichtige ploeg' echt meedoen in 2023: 'Parcoursen Tour en Vuelta bieden mogelijkheden'

Voor Movistar breekt een interessant jaar aan. De Spaanse formatie zag Alejandro Valverde afscheid nemen van het profpeloton, maar daar stond de komst van Fernando Gaviria en Ruben Guerreiro tegenover. Sebastián Unzué, ploegleider en manager van de vrouwenploeg bij Movistar, doet in gesprek met Marca de doelstellingen voor 2023 uit de doeken en is lovend over Enric Mas.

'In de klassiekers willen we met Iván García Cortina vooraan zitten om te zien of hij met de besten mee kan komen', start Unzué zijn verhaal. 'In de Ardennen willen we scoren met Mas, Alex Aranburu en Gonzalo Serrano. Het is nooit makkelijk om een wedstrijd te winnen, maar Enric heeft vorig jaar tijdens de Ronde van Lombardije laten zien in staat te zijn om bijvoorbeeld Luik-Bastenaken-Luik op zijn naam te schrijven.'

Unzué: 'Een podium in de Tour moet mogelijk zijn voor Mas'

Wat Movistar nadien wil laten zien in de grote rondes? 'Het zou mooi zijn als we tijdens de Giro d'Italia in de top tien kunnen finishen en een ritzege boeken. Einer Augusto Rubio zal in Italië onze kopman zijn, maar zonder enige druk. Gaviria kan in de sprints zijn gang gaan. Daarnaast bieden de parcoursen van de Tour de France en de Vuelta a España mogelijkheden. Een podium in de Tour moet mogelijk zijn voor Mas.'

Unzué is lovend over de ontwikkeling van de Spanjaard, die op dit moment actief is in de Tirreno-Adriatico. 'Enric heeft vorig jaar een sprong vooruit gemaakt. Er zijn er maar weinig die zijn ontwikkeling kunnen overtreffen. Met de komst van Ruben Guerreiro hebben we ook iemand die mee kan strijden en Enric zo nu en dan kan ontlasten. We wisten al langer dat we Ruben wilden hebben en Gaviria was een niet te missen kans. Het is nu eenmaal zo dat je in de huidige wielertijd een evenwichtige en complete ploeg nodig hebt', sluit de ploegleider af.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws