Tom Pidcock maakt veldritkalender bekend: Brit rijdt tien crossen, waarvan zes Wereldbekers Veldrijden
Veldrijden

Tom Pidcock maakt veldritkalender bekend: Brit rijdt tien crossen, waarvan zes Wereldbekers

Tom Pidcock maakt veldritkalender bekend: Brit rijdt tien crossen, waarvan zes Wereldbekers

Tom Pidcock heeft zijn crosskalender uit de doeken gedaan. De kleine Britse alleskunner zal zoals bekend het WK overslaan, maar zal in totaal wel tien keer aan de start van een cross verschijnen. Dat maakt zijn ploeg INEOS Grenadiers bekend via X. Zijn eerste cross zal Pidcock rijden op 16 december in Herentals. In totaal pakt hij zes Wereldbekermanches mee. Zijn seizoen zal eindigen in Benidorm op 21 december.

Eerder maakte Pidcock bekend dat hij het WK over zal slaan, in navolging van Wout van Aert. Het afmelden voor het WK maakt in de veldritwereld veel tongen los de laatste weken en maanden. Uberhaupt is er een grote discussie gaande over het al dan niet rijden van de toppers in Wereldbekers en Superprestiges. Nu laat Pidcock dus weten dat hij in ieder geval tien keer te bewonderen zal zijn.

De kleine Britse allrounder zal net als Van Aert en Van der Poel een verkort crossschema rijden, voornamelijk vanwege de voorbereidingen op het wegseizoen. Pidcock liet eerder weten graag de Tour weer te willen rijden en volgens insiders moet hij daar in staat zijn een rit te winnen en mogelijk een goed klassement te rijden. Ook zal de wereldkampioen veldrijden van 2022 weer willen vlammen in het voorjaar. In voorbereiding daarop rijdt Pidcock met name in België en één keer in Nederland, in Hulst. De renner van INEOS zal in ieder geval meerdere keren tegen zowel Van der Poel als Van Aert crossen: in Antwerpen, Gavere, Hulst en Koksijde treffen 'De Grote Drie' elkaar. Dat wordt smullen!

Veldritprogramma Tom Pidcock 2023/2024

16 december - X2O Badkamers Trofee in Herentals
17 december - Wereldbeker in Namen
23 december - Wereldbeker in Antwerpen
26 december - Wereldbeker in Gavere
28 december - Diegem
30 december - Wereldbeker in Hulst
4 januari - Duinencross Koksijde
6 januari - Cyclocross Gullegem
7 januari - Wereldbeker Zonhoven
21 januari - Wereldbeker Benidorm

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws