MVP-titel is voor Gesink, aldus de publieke opinie na NK: 'Mag ik mijn respect voor je uitspreken, Robert?' Wielrennen
Wielrennen

MVP-titel is voor Gesink, aldus de publieke opinie na NK: 'Mag ik mijn respect voor je uitspreken, Robert?'

MVP-titel is voor Gesink, aldus de publieke opinie na NK: 'Mag ik mijn respect voor je uitspreken, Robert?'

Zou de prijs MVP (Most Valuable Player) in het wielrennen bestaan, dan was die titel zondag op het NK wielrennen een prijs geweest voor Robert Gesink. De ervaren kracht van Jumbo-Visma zette zijn kopmannen letterlijk en figuurlijk uit de wind, waar hij in gesprek met In de Leiderstrui tevreden op terugblikte.

Gesink was samen met ploeggenoot - en schaduwfavoriet - Olav Kooij present in de kopgroep van de dag, waarin hij het gros van het werk op zich nam. Toen de achtervolgende groep terugkeerde, plooide hij zich nog eens dubbel ten dienste van onder meer de uiteindelijke winnaar Dylan van Baarle.

Dat het Nederlandse wielerpubliek Gesink en zijn prestaties op de juiste manier inschat, is een understatement. Terwijl we de in Andorra woonachtige coureur ondervragen, klinkt er constant 'Top gereden, Robert' en 'Goed gefietst' vanuit de kant, terwijl er op een gegeven moment zelfs een auto stopt. 'Mag ik mijn respect voor jou uitspreken?', vraagt de man. 'Ik heb uren achter jou gereden en jij hebt 90 procent van het kopwerk gedaan. Mooi om te zien man, ga vooral nog zo door.'

Ook onderweg kon Gesink genieten van de aanmoedigingen. 'Zo'n wedstrijd in eigen land is altijd leuk, er was heel veel enthousiasme. Dat is mooi om te zien en mooi om te horen, dus daar geniet je wel van. Al was het wel een lastige ronde', glimlachte de klimmer.

Gesink 'hield vooral de gang erin'

Jumbo-Visma moest in Zuid-Limburg opboksen tegen Mathieu van der Poel. 'Met tien man hadden we echter een goede ploeg, en ook qua tactiek zat het top. Het plannetje heeft gewerkt, maar je moet ook nog de mannen hebben om het af te maken. Achteraf kun je dan, nu het gelukt is, erover praten', lacht Gesink.

'Het was het idee om Olav zo fris mogelijk in de finale te krijgen, en dit was een heel goede manier om dat te doen. Dat doe ik graag', aldus de trotse Varssevelder, voor wie het vooral een kwestie van doen was en niet te veel nadenken. 'De gang erin houden, dat was het eigenlijk. Maar die andere gasten trokken ook hard door.'

Voor Gesink was het zijn eerste koers aan de zijde van Kooij, de rising star bij Jumbo-Visma. 'Hij heeft me al bedankt. Het is een mooie gast en het is goed om hem langer in de ploeg te hebben. Misschien kan ik volgend jaar ook nog met hem koersen.'

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws