Meeus klapt tweemaal tegen het asfalt en stapt door hersenschudding niet meer op in Tour Down Under Wielrennen
Wielrennen

Meeus klapt tweemaal tegen het asfalt en stapt door hersenschudding niet meer op in Tour Down Under

Meeus klapt tweemaal tegen het asfalt en stapt door hersenschudding niet meer op in Tour Down Under

Voor Jordi Meeus is de Tour Down Under uitgelopen op een deceptie. De Belg van BORA-hansgrohe kwam tweemaal hard in aanraking met het Australische asfalt en kwam gedesillusioneerd over de meet, wetende dat het lastig wordt om in het restant van de ronde mee te doen om de prijzen. Na afloop werd de schade opgenomen.

Meeus kwam in de eerste helft van de koers al ten val, maar wist na een wielwissel terug te keren in het peloton. Desondanks bleef hij motivatie houden voor de eindspurt, maar daarin ging het opnieuw mis. De bonkige spurter raakt het achterwiel van zijn voorganger en kon geen kant meer op, om vervolgens tegen de grond te gaan.

Na een tweede plek in de Schwalbe Classic is dit een forse domper voor Meeus zelf en zijn ploeg BORA-hansgrohe. 'We wilden in deze etappe volledig voor Jordi gaan', stelt ploegleider Christian Pömer. 'Ik moet zeggen dat dat de hele tijd goed ging. Jammer genoeg viel hij al in het begin van de rit, maar de gevolgen daarvan waren nog te overzien.'

BORA-hansgrohe baseert plannen op medische diagnose Meeus

'Jammer genoeg viel Jordi in de slotfase opnieuw hard. We hopen dat hij, ondanks zijn blessures, in de wedstrijd kan blijven. Maar hier heeft onze dokter het laatste woord over', vervolgt de Duitser op de site van het team. 'Woensdag krijgen we normaliter opnieuw een sprintrit, maar we moeten zien wat de medische diagnose van Jordi is. Daar baseren we onze plannen op.'

De diagnose was niet al te positief voor Meeus. De Belg hield geen breuken of ander ernstig letsel over aan de valpartijen, maar er werd wel een hersenschudding vastgesteld. Daardoor start hij donderdag niet meer in de tweede etappe. Meeus was niet de enige die in de eerste rit in lijn van de Tour Down Under viel. Onder meer Gerben Thijssen en de uiteindelijke etappewinnaar Phil Bauhaus waren betrokken bij zijn eerste val, terwijl hij Magnus Sheffield - nummer drie van het klassement - meenam in de slotkilometer. Verder gaven ook Robert Gesink en Patrick Bevin op na crashes.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws