Bardet na machtsgreep in slotrit Tour of the Alps: 'Dit was wielrennen uit het boekje' Wielrennen
Wielrennen

Bardet na machtsgreep in slotrit Tour of the Alps: 'Dit was wielrennen uit het boekje'

Bardet na machtsgreep in slotrit Tour of the Alps: 'Dit was wielrennen uit het boekje'

Romain Bardet sloeg zijn slag in de slotrit van de Tour of the Alps: de Fransman reed na sterk samenspel met ploegmaat Thymen Arensman de Spanjaard Pello Bilbao uit de leiderstrui en greep zo de eindzege. ‘Dit was wielrennen uit het boekje.’

Bardet moest voorafgaand aan de etappe twee seconden goedmaken op Bilbao. De beslissing voor de eindzege viel uiteindelijk op de laatste steile klim. Waar Bilbao daar moest lossen, behoorde Bardet samen met onder andere zijn ploeggenoot Arensman tot de sterksten. In het laatste gedeelde wisten de twee ploeggenoten de voorsprong op Bilbao verder uit te breiden. Het resultaat: eindwinst voor Bardet en een derde plek voor Arensman, die ook de jongerentrui won.

Bardet had na afloop dan ook niets te klagen. ‘Wat kan ik zeggen? Het was wielrennen uit het boekje. Alle jongens reden ongelooflijk goed’, aldus Bardet op de ploegsite. ‘We wilden voluit gaan op de laatste klim, om voor het klassement te gaan. De jongens positioneerden ons (Bardet en Arensman, red.) perfect. Op de klim ontstond een ideale situatie, daar Bilbao moest lossen en Bardet met Arensman nog een ploegmaat vooraan had. ‘Dat was perfect voor ons. We hebben gepusht tot aan de finish. Het is een mooie beloning om uiteindelijk ook met z'n tweeën op het podium te staan. Het was een geweldige week met de jongens!’, sluit Bardet af.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws