Na merkwaardige start in Dwars door Vlaanderen hoeft pijn lijdende Capiot zondag niet te starten in Ronde Wielrennen
Wielrennen

Na merkwaardige start in Dwars door Vlaanderen hoeft pijn lijdende Capiot zondag niet te starten in Ronde

Na merkwaardige start in Dwars door Vlaanderen hoeft pijn lijdende Capiot zondag niet te starten in Ronde

Hij brak zijn sleutelbeen in de Bredene-Koksijde Classic, maar Amaury Capiot stond amper twaalf dagen later alweer aan de start van zijn eerstvolgende wedstrijd. De Fransman van Arkéa-B&B Hotels gaf acte de présence in Dwars Door Vlaanderen. In een interview met Sporza ging hij afgelopen woensdag al dieper in op die situatie. 'Ik had zelf liever de volledige focus gelegd op Parijs-Roubaix, maar de ploeg denkt er kennelijk anders over.' Nu blijkt dat Arkéa hem toch vrijaf zal geven voor de Ronde van Vlaanderen op zondag.

Capiot deed in de bewuste wedstrijd, een kleine twee weken geleden, mee om de zege, maar viel in volle sprint. Hierdoor brak hij zijn sleutelbeen en leek zijn voorjaar naar de knoppen. De 30-jarige Belg kreeg echter snel zelf al hoop in een vlotter herstel dan voor mogelijk werd gehouden. 'Op zich viel en valt de pijn ook mee. Alleen de vibraties op de kasseien zullen wel pijn doen vandaag. De breuk is niet verplaatst, dus het valt mee.'

Capiot startte in Dwars Door Vlaanderen na druk vanuit de ploeg: 'Toch wel, ja'

Een renner die twaalf dagen na een sleutelbeenbreuk start in een koers. Het is zelden vertoond en ook niet al te verstandig, zou je denken. 'Het is niet optimaal, sowieso niet, al lukt trainen nog redelijk goed. Er is toch wel wat druk vanuit de ploeg geweest.' Arkéa-B&B Hotels kende eerder al voorjaarspech met Florian Sénéchal, die afgelopen week terugkeerde in koers na een snelle rentree na eenzelfde breuk. Hoe zat het dan met de rentree van Capiot?

'Vanuit de ploeg was er wel wat druk om hier te starten. Ik begrijp zelf ook niet goed waarom', vervolgde de snelle man. 'Ik zou zelf nog een week gewacht hebben en zou alles op Roubaix gezet hebben voor een maximaal herstel. Dat lijkt mij het meest logische, ja, maar blijkbaar niet. Het is nu ook weer niet zo dat ik zomaar af ga stappen. Anders had ik beter thuis getraind, net als gisteren. Dat zou wel beter geweest zijn voor mij. Maar als de ploeg het zo ziet, dan kan ik er alleen het beste van maken voor mezelf', sluit hij nog opvallend positief af. 'Het is al het hele jaar wringen met woorden over wat wel en wat niet. We kunnen er niet veel aan veranderen.'

Arkéa-B&B Hotels haalt Capiot dan toch van de lijst voor Vlaanderen, Dekker vervangt hem

Na alle commotie rondom de start van Capiot in de wedstrijd van afgelopen woensdag - waar veel renners met dezelfde blessure uitvielen na een gruwelijke val - lijkt er toch ook een belletje afgegaan te zijn bij Arkéa. De Franse ploeg heeft Capiot van de lijst af gehaald. David Dekker zal hem vervangen, meldt Sporza. Het was dus wel de bedoeling dat de Belg zou starten, ook in de Ronde van Vlaanderen.

'Amaury reed woensdag wel Dwars door Vlaanderen, maar hij had last aan zijn borstkas', legt ploegleider Sebastien Hinault uit aan het Belgische medium. 'Nader onderzoek heeft uitgewezen dat Amaury ook nog een letsel heeft aan zijn ribben. Daarom laten we hem nu weer even aan de kant.' Een verstandige beslissing van de Franse ploeg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws