Nét niet voor Ide Schelling in Oman: Belg Amaury Capiot troeft Nederlander met ultieme jump af Wielrennen
Wielrennen

Nét niet voor Ide Schelling in Oman: Belg Amaury Capiot troeft Nederlander met ultieme jump af

Nét niet voor Ide Schelling in Oman: Belg Amaury Capiot troeft Nederlander met ultieme jump af

Amaury Capiot (Arkéa-B&B Hotels) heeft de vierde etappe van de Ronde van Oman winnend weten af te sluiten. In de ingekorte etappe richting de Yitti Hills was hij de beste na een explosieve finale. Ide Schelling (Astana Qazaqstan Team) kwam net te kort en werd tweede.

Wie aan Oman - en het Midden-Oosten in zijn geheel - denkt, ziet vooral goede weersomstandigheden voor zich. Deze week is echter niets minder waar, waardoor in navolging van etappe drie ook de vierde rit van de meerdaagse wedstrijd in de golfstaat stevig ingekort werd. Was de etappe oorspronkelijk nog 207 kilometer lang, nu moesten de coureurs slechts 104 kilometer afwerken.

Er is deze week namelijk sprake van uitzonderlijke regenval in het land in het Midden-Oosten, waardoor er op bepaalde plekken ook vloedgolven zijn ontstaan. Deze hebben al aan enkele mensen het leven gekost en dat domineert logischerwijs ook het nieuws in Oman. Wielrennen, en dus deze Ronde van Oman, is in het land zelf daardoor even op de tweede plaats terechtgekomen.

Gekoerst werd er dus uiteindelijk wel. Vroeg in de etappe kozen vier jongens het hazenpad: Blake Quick (Jayco AlUla), Rasmus Bogh Wallin (ColoQuick) en Matteo Malucelli (UKYO) waren de namen. In het peloton controleerden de heren van Soudal Quick-Step de voorsprong van dit trio, waardoor ze nooit echt serieus aanspraak wisten te maken op de overwinning.

kopgroep oman

Met nog circa vijftien kilometer te gaan bleken de drie vogels voor de kat, niet in de minste plaats omdat er vanaf dat moment ook redelijk wat geklommen moest worden. Op de brede snelwegen spatte het peloton volledig uiteen, onder meer door hard werk van Lotto-Dstny. Het was vervolgens Adam Yates, derde in de Tour van vorig jaar, die nog eens stevig overpakte en zo bijvoorbeeld Paul Magnier (Soudal Quick-Step) wist te elimineren.

Emanuel Buchmann (BORA-hansgrohe) was vervolgens de eerste met een serieuze aanvalspoging. Hij lokte hiermee Yates andermaal uit zijn kot, al bracht de Brit ook een deel van de concurrentie mee. Leider Luke Lamperti moest ondertussen alle zeilen bijzetten om mee te komen met de betere klimmers in deze Ronde van Oman, maar slaagde daar richting de Yitti Hills-aankomst wel in.

De slotklim was met zijn 1,7 kilometer aan 5,9 procent echter ook nog een flinke kluif. BORA-hansgrohe zette de boel vrij vlot in vuur en vlam, waarmee het al de pas afsneed van enkele overgebleven rappe mannen. Ook Warren Barguil (dsm-firmenich PostNL) liet zich van voren zien, al kwam het uiteindelijk toch tot een sprint der stervende zwanen. Hierin toonde Capiot zich met een ultieme jump de snelste, net voor Schelling. Finn Fisher-Black pakte de leiderstrui dankzij enkele gesprokkelde bonificatiesecondes onderweg weer over van Lamperti.

Uitslag etappe 4 Ronde van Oman 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws