Na mislukte Tours in 2022 en 2023 kiest O'Connor voor Giro-avontuur, Bennett weet waar hij weer kan winnen Wielrennen
Wielrennen

Na mislukte Tours in 2022 en 2023 kiest O'Connor voor Giro-avontuur, Bennett weet waar hij weer kan winnen

Na mislukte Tours in 2022 en 2023 kiest O'Connor voor Giro-avontuur, Bennett weet waar hij weer kan winnen

Ben O'Connor zal in 2024 de Giro d'Italia als kopman rijden voor Decathlon AG2R La Mondiale. Dat laat de ploeg zelf weten via X. De Australische klimmer gooit het komend seizoen na enkele mindere Tour de Frances over een andere boeg. Het ligt voor de hand dat Felix Gall, die afgelopen Tour de France uitblonk, met een achtste plaats en een fraaie ritzege, de kar in de Tour zal trekken. Hij is, samen met nieuweling Sam Bennett, voor het eerste op Franse bodem te zien in Parijs-Nice.

O'Connor kwam als nieuweling bij de Franse ploeg binnen in 2021 en boekte pardoes een mooie ritzege in de Tour in Tignes. Hij verraste vervolgens vriend en vijand door de in die vlucht verweven hoge plek in het klassement vast te houden. O'Connor eindigde als vierde in Parijs. De jaren erna lag de lat hoog. De Australische kopman kreeg veel vertrouwen van de ploeg als leider in de Tour, maar valpartijen en blessures zaten een herhaling van zijn vierde plaats - of zelfs meer - in de weg. Nu verkiest hij dus eens de Giro boven de Tour.

Bennett op jacht naar eerherstel, Gall zoekt nieuwe triomfen

Ook enkele tipjes van de sluier wat betreft de andere kleppers van Decathlon AG2R werden bekend. Zo start Victor Lafay met enkele Spaanse eendagswedstrijden, alvorens samen met Felix Gall de Ruta del Sol te betwisten. De Oostenrijker, absolute revelatie in de laatste Tour, rijdt op zijn beurt vervolgens Parijs-Nice, hetgeen als voorbereiding zou kunnen gelden voor een klassieke aanloop naar de Tour.

In Parijs-Nice zien we ook Sam Bennett terug. Bennett kende een aantal mindere jaren, na in de clinch te hebben gelegen bij Deceuninck Quick-Step en BORA-hansgrohe. Nu gaat de Ier bij zijn nieuwe Franse werkgever op zoek naar eerherstel. Een eerste echte kans lijkt daarvoor te liggen in Parijs-Nice, begin maart.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws