Nacer Bouhanni loopt hersenschudding en wond in wenkbrauw op bij crash tijdens training Wielrennen
Wielrennen

Nacer Bouhanni loopt hersenschudding en wond in wenkbrauw op bij crash tijdens training

Nacer Bouhanni loopt hersenschudding en wond in wenkbrauw op bij crash tijdens training

Nacer Bouhanni moet even rustig aan doen, nadat hij tijdens een training onderuit ging. Onderzoek wees uit dat de Franse sprinter van Arkéa-Samsic een hersenschudding heeft opgelopen. Ook moest zijn wenkbrauw gehecht worden.

Bouhanni raakte heel even buiten bewustzijn toen hij donderdag tijdens een training tegen de grond ging. In het ziekenhuis in Benidorm (Spanje) was al snel duidelijk dat er sprake was van een hersenschudding. Hoe lang de rappe man uit de roulatie is, is niet duidelijk.

De inmiddels 31-jarige Bouhanni is bezig aan zijn derde seizoen bij Arkéa-Samsic. Hij slaagde er alleen in zijn eerste jaar in om te winnen, vier keer welteverstaan. In zijn hele carrière won Bouhanni reeds 69 keer. Hij won in 2016 het puntenklassement in de Giro d'Italia, mede dankzij drie ritzeges. Ook in de Vuelta a España won hij al drie etappes. Alleen in de Tour de France wacht hij nog op dagsucces.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws