Sosa krijgt na overstap naar Movistar meteen de kans als leider in de Giro: 'Podium een droom' Wielrennen
Wielrennen

Sosa krijgt na overstap naar Movistar meteen de kans als leider in de Giro: 'Podium een droom'

Sosa krijgt na overstap naar Movistar meteen de kans als leider in de Giro: 'Podium een droom'

Iván Ramiro Sosa is een geweldige klimmer, maar veel meer dan dat kregen we in zijn eerste jaren als prof niet te zien. Hij stapte in 2019 over van Androni naar Team Sky (nu INEOS Grenadiers) en daar won hij wat bergetappes en reed hij vooral in dienst van anderen. Na zijn transfer naar Movistar zal hij meteen worden uitgespeeld als kopman, te beginnen in de Giro d'Italia.

Van een slechte periode bij INEOS kunnen we voor Sosa amper spreken. Hij won in die periode zeven wedstrijden, waaronder drie etappes en eenmaal het eindklassement in de Ronde van Burgos. Vorig seizoen schreef hij nog de Tour de la Provence op zijn naam, nadat hij daarvoor de basis had gelegd middels ritwinst op de Mont Ventoux. Toch reed hij, door blessureleed en een enorme concurrentiestrijd, slechts twee grote rondes bij INEOS. In 2019 reed hij de Giro (44e) en in 2020 de Vuelta (62e).

Dat moet anders, zo zal hij hebben gedacht. Bij Movistar tekende hij een contract voor twee seizoenen en in de Giro d'Italia mag hij het meteen laten zien. Alejandro Valverde rijdt ook in Italië, maar die gaat in zijn laatste seizoen vooral 'genieten', zo klonk het eerder. Sosa wil zichzelf wel graag uitvinden als grote ronderenner. 'Mijn afscheid bij INEOS was ingewikkeld, er is veel gebeurd. Maar ik ben blij met wat ik heb geleerd, het was over het algemeen een goede ervaring. Alles war ik nu geleerd heb, moet ik hier benutten.'

Sosa droomt bij Movistar van het podium in de Giro

Sosa gaat via de Mallorca Challenge naar de Tour de la Provence. Het is allemaal in dienst van de Giro in mei. 'Iedereen krijgt zijn kans. Ik wil het graag goed doen, al zijn de lange tijdritten voor mij een probleem. In de Giro zijn veel bergetappes, dus dat past goed bij mij. Ik ga er mijn best doen. Een etappezege is het doel, zonder daarbij het klassement uit het oog te verliezen. Een podiumplaats in een grote ronde zou een droom zijn.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws