Nathan Van Hooydonck spreekt: 'Van het ongeluk weet ik eigenlijk niets meer, van het verdriet wel' Wielrennen
Wielrennen

Nathan Van Hooydonck spreekt: 'Van het ongeluk weet ik eigenlijk niets meer, van het verdriet wel'

Nathan Van Hooydonck spreekt: 'Van het ongeluk weet ik eigenlijk niets meer, van het verdriet wel'

Nathan Van Hooydonck heeft voor het eerst sinds zijn ongeluk in september van zich laten horen. De Belg kreeg enkele weken geleden een hartstilstand achter het stuur, wat voor een schokgolf zorgde in de hele wielerwereld. Inmiddels is hij vader geworden en laat hij richting de Kristallen Fiets-uitreiking in België voor het eerst van zich horen bij VTM Nieuws.

Van Hooydonk, die in de Tour de France en andere belangrijke wedstrijden steevast de fundering was van het Jumbo-Visma-succes, kreeg een kleine maand geleden een hartstilstand toen hij met zijn hoogzwangere vrouw Alicia in de auto zat. Hij werd vervolgens in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij goed een week later met een ingeplaatste defibrillator weer uitkwam. Dat betekende wel het einde van zijn actieve wielerloopbaan.

Bij de renner werd een afwijking aan de hartspier geconstateerd, wat de oorzaak was van de hartritmestoornissen waar hij mee te maken kreeg. 'Als ik niet zo snel goede hulp had ontvangen, had het anders kunnen aflopen. Het gaat nu wel oké met me, maar dat het einde carrière is, zal ik nog goed moeten verwerken. Ik wil de mensen die mij geholpen hebben, de deskundige staf van het ziekenhuis en alle fans die me berichten hebben gestuurd ontzettend bedanken', liet Van Hooydonck bij de aankondiging van zijn wielerpensioen weten.

Van Hooydonck weet niets meer van auto-ongeluk

Dinsdag is in België het Kristallen Fiets-gala, waar Van Hooydonck in aanloop naartoe voor een eerste keer openbaar sprak over wat hem overkomen is. 'Van het ongeluk weet ik eigenlijk niks meer. Van het verdriet wel, want nog voor de dokters het mij vertelden, wist ik al dat mijn carrière voorbij was. Het was een verschrikkelijke week in het ziekenhuis, ondanks dat ik goed geholpen ben door de medische staf en zéker mijn familie, die er elke dag waren', aldus de Belg tegen VTM Nieuws.

Twee dagen nadat Jumbo-Visma en Van Hooydonck naar buiten brachten dat hij moest stoppen met fietsen, werd hij vader van zoontje Alessio. Een week met flinke hoogte- en dieptepunten dus, stelt ook Van Hooydonck. 'Ik besef heel goed dat ik hem misschien wel nooit had kunnen vasthouden. Dat besef ik elke dag meer en meer', laat hij weten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws