Nederland gaat voor WK-titel met Van Vleuten en Vos, Van Dijk verdedigt titel in tijdrit Wielrennen
Wielrennen

Nederland gaat voor WK-titel met Van Vleuten en Vos, Van Dijk verdedigt titel in tijdrit

Nederland gaat voor WK-titel met Van Vleuten en Vos, Van Dijk verdedigt titel in tijdrit

Nederland komt bij de vrouwen goed beslagen ten ijs bij het WK wielrennen in Australië. Bondscoach Loes Gunnewijk heeft bijna alle grote namen opgenomen in de selectie voor het kampioenschap, dat van 18 tot en met 25 september in Wollongong om de regenboogtruien wordt gestreden.

Voor de wegwedstrijd heeft Gunnewijk gekozen voor Annemiek van Vleuten, Demi Vollering én Marianne Vos in één selectie. Ellen van Dijk, Floortje Mackaij, Riejanne Markus en Shirin van Anrooij zijn op papier de vrouwen die op die dag zullen gaan knechten. Bij de tijdrit mag Gunnewijk drie vrouwen opstellen en ze heeft gekozen voor Van Vleuten, Van Dijk en Van Anrooij. Laatstgenoemde doet ook nog mee om de beloftentitel. Van Dijk is titelverdedigster in het tijdrijden.

Voor Gunnewijk was de keuze voor de tijdrit niet zo moeilijk. 'Ellen en Annemiek hebben de afgelopen jaren getoond voor goud te kunnen gaan en dat is ook nu onze inzet. De geduchte concurrentie gaat zeker voor een felle strijd zorgen op deze discipline.' In de wegwedstrijd schuift de bondscoach Van Vleuten en Vos naar voren. 'Annemiek heeft op zowel klim- als lastige klassiekerparcoursen getoond voor de winst te kunnen gaan. Met Marianne hebben we een troef voor de finale waarin de punchers meer naar voren kunnen komen.'

Met minder kopvrouwen en meer helpers lijkt Gunnewijk anders te kiezen dan vorige jaren, waarin er bij Nederland vaak sprake was van weinig samenwerking en daarmee nog weleens titels werden weggegeven. 'In de wegwedstrijd heb ik puur gekeken naar de sterkst mogelijke groep, die we zeker nodig zullen hebben in een wedstrijd die naar verwachting lastig te controleren gaat zijn. We hebben een sterke groep rensters in huis en zeker ook kanshebsters om voor de wereldtitel te gaan.'

WK selectie Nederland vrouwen elite

Tijdrit:
Ellen van Dijk
Annemiek van Vleuten
Shirin van Anrooij

Wegwedstrijd:
Annemiek van Vleuten
Marianne Vos
Demi Vollering
Floortje Mackaij
Ellen van Dijk
Riejanne Markus
Shirin van Anrooij

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news