Valverde wil nog een keer vlammen in laatste Vuelta: 'Maar het klassement van Mas gaat voor' Wielrennen
Wielrennen

Valverde wil nog een keer vlammen in laatste Vuelta: 'Maar het klassement van Mas gaat voor'

Valverde wil nog een keer vlammen in laatste Vuelta: 'Maar het klassement van Mas gaat voor'

Alejandro Valverde is bezig met zijn laatste Ronde van Spanje. Met zestien deelnames, dertien etappeoverwinningen en de eindzege in 2009 heeft 'Bala' zijn stempel met verve gedrukt op de Vuelta. Maar zijn honger is nog niet gestild: hij gaat vol voor een etappezege.

Niet alleen heeft zijn ploeg Movistar een speciaal shirt ontworpen ter ere van zijn laatste Ronde van Spanje, ook het publiek doet Valverde eer aan. In Spanje is Valverde ontvangen als een heuze wielerheld. 'Het zien van al deze mensen geeft veel moraal en motiveert mij. Deze Vuelta is speciaal voor mij omdat het mijn laatste is, en zo is elke dag een feest', zegt Valverde in gesprek met Marca.

Ook al wordt het niveau van een aantal jaren geleden niet gehaald, toch hoopt de 42-jarige Spanjaard op een laatste etappezege. 'Het is zeker een van mijn doelen, maar ons grootste doel is het algemeen klassement van Enric Mas. We bekijken het van dag tot dag. Ik weet dat ik nog kan winnen, maar het wordt niet makkelijk.' De laatste ritzege van Valverde in de Vuelta dateert uit 2019, toen hij de zevende etappe op zijn naam schreef.

Zien we Valverde in de vlucht in etappe 12?

De wereldkampioen van 2018 blikte vooruit op etappe 12, met een aankomst bergop richting Peñas Blancas. 'Het wordt een zeer veeleisende dag. De eerste 50-60 kilometer zijn niet vlak, en het zal een strijd worden voor de vlucht van de dag. Misschien wordt het een rit voor de vluchters vandaag. De klim is niet heel steil maar wel lang. We gaan vijf kilometer hoger finishen dan toen ik in de Ruta del Sol won. In de ontsnapping zitten en strijden voor de zege? We zullen zien', voegde Valverde toe. 'Ik weet dat de fans mij willen zien winnen, maar op dit moment is het algemeen klassement van Enric het belangrijkst.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws