Nederlands kampioen Eenkhoorn verlaat Jumbo-Visma om bij Lotto Soudal voor eigen kansen te gaan Wielrennen
Wielrennen

Nederlands kampioen Eenkhoorn verlaat Jumbo-Visma om bij Lotto Soudal voor eigen kansen te gaan

Nederlands kampioen Eenkhoorn verlaat Jumbo-Visma om bij Lotto Soudal voor eigen kansen te gaan

Lotto Soudal, volgend jaar Lotto Dsnty, heeft vrijdag de komst van Nederlands kampioen Pascal Eenkhoorn bekendgemaakt. De 25-jarige coureur maakt de overstap vanuit Jumbo-Visma, waar hij vijf jaar voor koerste.

Eenkhoorn, geboren in Genemuiden, maakte in 2018 als jongeling zijn debuut voor LottoNL-Jumbo, maar zal vanaf 2023 dus voor de Belgische Lotto uitkomen. De man met een goed eindschot boekte vijf overwinningen in evenveel jaren voor de Nederlandse formatie: naast het NK van dit jaar won hij twee ritten in de Wielerweek van Coppi en Bartali, een rit in de Colorado Classic en de Belgische eendagskoers Heistse Pijl.

Bij Lotto Soudal hoopt Eenkhoorn zijn kansen te krijgen in semi-klassiekers en grote rondes, waarin hij bij Jumbo-Visma vaak in dienst moest rijden van wereldtoppers als Wout van Aert en Primoz Roglic. Tot dusver reed Eenkhoorn één grote ronde, de Giro van dit jaar. Daarin maakte hij indruk met een aanvallende rijstijl en veel dolletjes met zijn vriend Mathieu van der Poel.

Nederlands kampioen Eenkhoorn verlaat Jumbo-Visma om bij Lotto Soudal voor eigen kansen te gaan
Pascal Eenkhoorn met Mathieu van der Poel in de Giro

Eenkhoorn: 'Mijn grote drijfveer is koersen winnen'

Eenkhoorn is blij met zijn transfer, zo vertelt hij op de site van zijn nieuwe ploeg, die volgend jaar Lotto Dstny zal heten. 'Ik heb veel gesprekken gevoerd met alle verantwoordelijken: over de performance-afdeling, de manier van koersen en de rolverdeling. Hier kan ik meer voor mijn eigen kans gaan. De manier van koersen met deze jonge, getalenteerde groep spreekt me enorm aan. Ik heb er een heel goed gevoel bij.'

'Mijn grote drijfveer is koersen winnen. Ik wil het maximale uit mijn carrière halen', stelt Eenkhoorn vol ambitie. 'De ploeg heeft dit seizoen zijn portie pech gehad, maar koerst wel altijd heel aanvallend en voor de overwinning. Als buitenstaander heb ik het idee dat de sfeer ook heel goed is en ik ben ervan overtuigd dat ik goed in deze groep zal passen.'

CEO John Lelangue is ook blij met zijn aanwinst. 'Hij is iemand die kan winnen, dat heeft hij al bewezen. Met wat meer vrijheid tijdens de wedstrijden en een aangepast wedstrijdprogramma, kan hij dat nog veel vaker tonen. Pascal Eenkhoorn is bovendien een zeer complete renner: hij kan in bijna alle klassiekers uit de voeten en ook in ontsnappingen in grote rondes kan hij ver komen. Wij kijken heel erg uit naar de samenwerking met de Nederlandse kampioen.' Eenkhoorn tekent een tweejarig contract.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws