Nibali hervindt benen van weleer: 'Als ik de man met de hamer tegenkom, is dat geen probleem' Wielrennen
Wielrennen

Nibali hervindt benen van weleer: 'Als ik de man met de hamer tegenkom, is dat geen probleem'

Nibali hervindt benen van weleer: 'Als ik de man met de hamer tegenkom, is dat geen probleem'

Een écht goede Vincenzo Nibali, van hoe lang was dat geleden? We moeten dan toch echt terug naar de Giro d'Italia van 2019, toen de Italiaan namens Bahrain-Merida tweede werd in de Ronde van Italië, alvorens hij een rit won in de Tour de France. Na twee tegenvallende jaren bij Trek-Segafredo beleeft de Haai van Messina in de Giro van 2022 een ware revival.

Nibali begon de Giro d'Italia in Hongarije al uitstekend met een goede tijdrit, maar op dag vier verloor hij flink wat minuten op de Etna. Er leek geen sprake van beterschap, maar na een verpest voorjaar door corona en bronchitis lijkt Nibali op tijd de benen van weleer te hebben hervonden. In de veertiende etappe reed hij altijd bij de besten, toonde hij initiatief en werd hij uiteindelijk vierde. Daarmee staat hij nu achtste in het klassement, op een kleine drie minuten van Richard Carapaz.

De inmiddels 37-jarige Nibali lijkt zelf ook wel een beetje verbaasd over zijn vorm. In de negende etappe naar de Blockhaus sprak hij al over 'verdedigen', maar kwam hij boven met het gevoel dat er meer had in gezeten. In rit 14 pakte hij zijn kans. 'Het was een zware dag, BORA-hansgrohe legde het tempo heel hoog. Het was heet en het was moeilijk om genoeg te eten en drinken op dit lastige circuit in Turijn', zo analyseert hij na afloop in een persbericht van Astana Qazaqstan.

Nibali kan weer aanvallen

Nibali was echter zo in orde dat hij in staat was om meermaals aan te vallen. Hij kreeg Carapaz, Jai Hindley en Simon Yates niet los, maar hij lijkt wel weer helemaal terug, met nog een loodzware derde week in het verschiet. 'Ik ben heel tevreden over de etappe. Ik hou ervan om voor de etappezege te vechten, maar ik wist ook dat het moeilijk zou worden. Ik heb tijd verloren op de Etna, maar ik sta nog niet al te ver in het klassement. Daarom word ik nog steeds als gevaarlijke renner gezien. Winnen vanuit de groep favorieten is moeilijk.'

In gesprek met Tutto Bici gaat Nibali kort verder in op zijn ambities in de rest van de Giro. Voor deze ronde wilde hij graag een rit winnen, maar is er met deze benen niet ook in het klassement iets mogelijk? 'Ik ben heel blij met de affectie van het publiek, zij geven mij sinds de start van de Giro al heel veel kracht. Ik zou ze graag een ritzege geven, maar blijf ondertussen zorgeloos fietsen. Als ik op een dag de man met de hamer tegenkom, is dat geen probleem.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws