Niet alleen het shirt was niet goed: Van Vleuten heeft ook nog boete gekregen voor te hoge sokken Wielrennen
Wielrennen

Niet alleen het shirt was niet goed: Van Vleuten heeft ook nog boete gekregen voor te hoge sokken

Niet alleen het shirt was niet goed: Van Vleuten heeft ook nog boete gekregen voor te hoge sokken

Het WK wielrennen van Annemiek van Vleuten is de boeken ingegaan als één van de meest memorabele sportmomenten van dit jaar. De Nederlandse won vanuit geslagen positie de race in Wollongong, met een gebroken elleboog. En ook tijdens de wedstrijd liep het niet allemaal van een leien dakje.

Zo kwam Van Vleuten al na twintig kilometer in de problemen met haar outfit, die volgens de commissarissen van de UCI té oranje was. Van Vleuten reed in haar tijdritpak en dit week af van de overige Nederlandse dames. Aangezien er geen alternatief op handen was moest Van Vleuten het 'wittere' tenue van Nederland over haar oranje shirt aandoen, wat dan weer redelijk warm was.

Voor deze fout kreeg de uiteindelijke winnares van het WK een boete van 500 Zwitserse frank, maar dit was niet het enige. In het communiqué dat de UCI na afloop van de wedstrijd naar buiten bracht stond nog een boete voor Van Vleuten: eentje van 200 Zwitserse frank, omdat haar sokken te lang waren. Zo is de Nederlandse al bijna tien procent van haar prijzengeld kwijt aan deze boetes.

Van Vleuten zelf zal het allemaal niet deren: zij was vanzelfsprekend in de wolken na haar gewonnen WK-titel. 'Elk WK heeft zijn verhaal, maar dit is zo bijzonder. Ik was zo teleurgesteld met die elleboog, want ik wist dat ik een goede kans had hier. Dat ik nu win, daar ga ik extra van genieten', vertelde ze direct na afloop van de wedstrijd.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws