Nieuwe bergtrui Ben Healy steenkapot: 'Die klassementsrenners hebben een tough job' Wielrennen
Wielrennen

Nieuwe bergtrui Ben Healy steenkapot: 'Die klassementsrenners hebben een tough job'

Nieuwe bergtrui Ben Healy steenkapot: 'Die klassementsrenners hebben een tough job'

Ben Healy was dinsdag maar weer eens mee in de ontsnapping. De Ier mengde zich volop in de bergpunten en mag zich daardoor na de zestiende etappe de nieuwe bergkoning van de Giro d'Italia noemen. Voor de ritzege kwam Healy tekort.

'Het was een zware dag in het zadel en toen we begonnen aan de slotklim was ik helemaal kapot', zegt Healy tegen Eurosport. 'Ik deed het vervolgens rustig aan, maar voel het nu nog steeds. Die klassementsrenners hebben een tough job.

Healy ging vol voor de bergpunten en kreeg daarbij stevige weerstand van twee Green Project-Bardiani-renners. Uiteindelijk verzamelde hij ruimschoots voldoende punten om het blauw van Davide Bais over te nemen. Healy leidt met 164 punten, twintig meer dan Bais.

'Eerlijk gezegd wilde ik voor de ritzege gaan. maar toen we weinig ruimte kregen - er waren wat klassementsrenners mee - geloofde ik er niet echt meer in. Daarna concentreerde ik mij op de punten', legt Healy uit.

Healy: 'Ik ben wel toe aan wat rust'

Het was alweer de zoveelste keer dat Healy mee was in de ontsnapping. Heeft hij het als spelletje al in de vingers? 'Ik ben dat nog steeds aan het leren', is Healy zelfkritisch. 'Ik word snel enthousiast en dan blijf ik maar gaan, gaan en gaan. Vandaag probeerde ik het wat slimmer te spelen en wat meer de wielen te volgen. Ik denk dat je het niet echt kan controleren, je moet ook wat geluk hebben.''

Woensdag zien we Healy alvast niet in de vlucht. 'Ik heb wel wat rust nodig', lacht Healy. 'Maar als een mooie groep gaat, weet je het maar nooit.' De zeventiende etappe lijkt op papier weinig voor Healy. Zo vallen er geen bergpunten te verdienen en is het parcours vrijwel vlak.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws