Van Wilder komt sterk voor de dag in zware bergrit: 'Kon daarna veel renners oprapen' Wielrennen
Wielrennen

Van Wilder komt sterk voor de dag in zware bergrit: 'Kon daarna veel renners oprapen'

Van Wilder komt sterk voor de dag in zware bergrit: 'Kon daarna veel renners oprapen'

Ilan Van Wilder - onderdeel van een ploeg van nog maar twee renners - weerde zich dinsdag uitstekend in de zware bergrit van de Giro d'Italia. De Belg finishte als zesde op 1.16 minuut van winnaar João Almeida en Geraint Thomas.

Toen UAE Team Emirates versnelde op de slotklim naar Monte Bondone, drong de jonge Belg niet aan. 'Ik wist dat ik mijn eigen tempo moest rijden. Dat werkt heel goed bij mij. Ik heb daarna nog veel andere renners opgeraapt die zichzelf opgeblazen hadden', vertelt Van Wilder aan Sporza.

Door zijn prestatie steeg Van Wilder naar de vijftiende plek in de algemene rangschikking. Wil hij nog werk maken van een top tien klassering? 'Nee', klinkt het stellig. 'Ik ben gewoon blij dat ik meedoe en goede benen heb. Ik probeer ervan te genieten.'

Van Wilder: 'Had een heel goede steun aan mij gehad'

De ploeg van Soudal-Quick Step is inmiddels gedecimeerd in de Giro. Naast Van Wilder is alleen Pieter Serry nog van de partij. Aanvankelijk zou Van Wilder een belangrijke knecht voor Remco Evenepoel zijn geweest. 'Als Remco hier nog geweest was, had hij een heel goede steun gehad aan mij', sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws