Nieuwe generatie pakt titel in Spanje en Italië: 'Iets wat alle wielrenners zouden willen' Wielrennen
Wielrennen

Nieuwe generatie pakt titel in Spanje en Italië: 'Iets wat alle wielrenners zouden willen'

Nieuwe generatie pakt titel in Spanje en Italië: 'Iets wat alle wielrenners zouden willen'

Zondag 26 juni was de dag van veel nationale kampioenschappen en dus veel nieuwe kampioenen. In traditionele wielerlanden als Italië en Spanje toonde de nieuwe generatie zich met de zege, daar de winst in landen als Frankrijke en Duitsland naar mee gevestigde namen ging. Wat waren hun reacties?

Rodríguez: 'Iets heel speciaals'

De 21-jarige Carlos Rodríguez kroonde zich op Mallorca kampioen van Spanje. Met Omar Fraile – zijn ploeggenoot bij INEOS Grenadiers – nam hij het op tegen de grote blokken, zoals Movistar. ‘Omdat Omar en ik alleen waren, was het moeilijk om de koers te controleren en moesten we elke kans benutten.’ In de finale zag Rodríguez zijn kans. ‘Met nog twee ronden te gaan zag ik dat de race zwaarder werd. Samen met vier renners kwam ik voorop en hoewel we op de laatste klim werden teruggepakt, kon ik een tegenaanval doen en solo gaan. Vervolgens was het een tijdrit naar de finish’, citeert het Spaanse Sport

Daarmee won Rodríguez zijn eerste Spaanse titel in zijn nog jonge loopbaan. ‘Het is iets ongelooflijks, ik heb hiervoor gevochten sinds ik in de lagere categorieën zat en daar lukte het niet. Om het dan eindelijk te bereiken in de elite categorie is iets heel speciaals. Een jaar lang de vlag van je land dragen is iets heel moois en iets wat alle wielrenners zouden willen.’

Zana: 'Waren bij elke actie aanwezig'

Flippo Zana was de verrassende winnaar in Italië. In een sprint met drie andere renners was hij de snelste. ‘’Het is een ongelooflijk succes, ik had niet verwacht de sprint te winnen. Volgens Zana is de overwinning een beloning voor een sterke koers van hem en zijn ploegmaten van Bardiani. ‘We hebben de hele dag geracet met het mes tussen de tanden, en waren bij elke actie aanwezig.’

‘Ik ging in de aanval met nog vijftig kilometer te gaan en ik voelde me goed. Vanuit het wiel van Rota begon ik de sprint en het lukte me om hem te verslaan. Ik draag dit succes op aan het team waar ik mijn carrière ben begonnen, mijn familie, mijn vriendin, mijn manager, de trainer en al diegenen die mij gesteund hebben’, citeert Tuttobiciweb een trotse Zana.

Sénéchal: 'Ben altijd sterk in Frankrijk'

Florian Sénéchal won in Frankrijk. De coureur van Quick Step wist met vier andere renners het aanstormende peloton onder leiding van sprinter Arnaud Démare af te houden. Sénéchal – die zelf ook zeer snel is – klaarde vervolgens het klusje. ‘De emotie is ongelooflijk, die zal nog even niet zakken, citeert Cyclsim’Actu een zeer blije kersvers Frans kampioen.

Sénéchal spreekt van een opsteker na een voorlopig zwaar seizoen. ‘Het was een lastig jaar, met alle opofferingen die ik gemaakt heb, het voelt goed.’ Sénéchal had vooraf vertrouwen in zijn kansen. ‘Ik wist dat ik een goede kans had, ik ben altijd sterk in Frankrijk en had ook nu goede benen.’ Of we de Franse driekleur in de Tour de France gaan zien, is nog even afwachten. ‘Helaas kan ik daar niet op antwoorden. Het is de ploeg die het antwoord zal geven.’

Politt: 'Alles liep op rolletjes'

Nils Politt reed in Duitsland met overmacht naar de Duitse titel in de wegrit. ‘Om vandaag te winnen, moesten we de wedstrijd al vroeg moeilijk maken en het peloton terugdringen. Na de pech van Emanuel Buchmann zaten we met vier man in de kopgroep. Lennard Kämna, Simon Geschke, Nikias Arndt en ik’, blikt Politt terug op de site van BORA-hansgrohe.

In de slotfase bleven er twee man over; Politt en Arndt. ‘Nikias en ik reden weg, Lennard en Emu controleerden de achervolging en met een aanval kort voor de finish kon ik wegrijden. Alles liep op rolletjes; ik had goede benen en de mannen deden perfect werk. Ik kijk er nu naar uit om een jaar in deze speciale trui te rijden!’, besluit een gelukkige Politt.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws