Ewan baalt na mislopen zege: 'Tweede plaats is een teleurstelling' Wielrennen
Wielrennen

Ewan baalt na mislopen zege: 'Tweede plaats is een teleurstelling'

Ewan baalt na mislopen zege: 'Tweede plaats is een teleurstelling'

Het is Caleb Ewan niet gelukt om zijn eerste ritzege van deze Giro d'Italia in de wacht te slepen. De Australiër van Lotto Soudal leek even op de winst af te stevenen, maar werd op de streep geklopt door Arnaud Démare. Na afloop was de teleurstelling van zijn gezicht af te lezen.

De 27-jarige sprinter begon uiterst ongelukkig aan deze Giro d'Italia, nadat hij in de eerste etappe op koers lag voor een podiumplek. Achter Mathieu van der Poel en Biniam Girmay kwam de Australiër door eigen toedoen echter ten val, waardoor hij zichzelf terugzag op de 76e plaats. Twee dagen later konden hij en zijn ploeg nog geen potten breken in de eerste massasprint van deze ronde en was een achtste plaats het hoogst haalbare.

Woensdag was het wederom niet de dag van Ewan, toen hij aan het begin van de enige klim van de dag te maken kreeg met pech. De achterstand die hij opliep kon hij in het restant van de etappe niet meer goedmaken en zo ging er weer een kans aan de neus van de kleine klimmer voorbij. Donderdag waren alle omstandigheden hem goed gezind, behalve het feit dat Démare zijn topvorm weer lijkt te hebben gevonden. Na zijn overwinning van woensdag boekte de Fransman van Groupama-FDJ op donderdag zijn tweede ritzege op rij.

Ewan moet even wachten op revanche

Ewan kwam na afloop kort met een reactie, waarin hij aangeeft dat hij met niks minder genoegen neemt dan de overwinning. 'Het is een teleurstelling. Het was een erge moeilijke en rommelige sprint, maar Démare was gewoon sneller. Het team heeft gedaan wat het moest doen vandaag en me afgezet op de juiste plaats. Daarna kon ik mijn sprint aangaan wanneer ik wilde. Het zag er heel goed uit, maar uiteindelijk word ik net op de lijn geklopt.' Het lijkt voor Ewan voorlopig even wachten tot hij weer echt aan sprinten toekomt. De tiende etappe kent een heuvelachtige finale, terwijl etappe elf (woensdag 18 mei) pas voor het eerst echt voor de sprinters is weggelegd.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws