Nog drie dagen tot het WK: 'Beschouwen als acht dagen Ronde van Vlaanderen' Wielrennen
Wielrennen

Nog drie dagen tot het WK: 'Beschouwen als acht dagen Ronde van Vlaanderen'

Nog drie dagen tot het WK: 'Beschouwen als acht dagen Ronde van Vlaanderen'

Zondag 19 september is de aftrap van het WK wielrennen in Vlaanderen. België is acht dagen lang het decors voor wat het nodige spektakel moet opleveren. De CEO's van Golazo en Flanders Classic kijken vooruit op het grootste wielerevenement dat België gekend heeft.

Christophe Impens is de CEO van Golazo en is enthousiast om het evenement te laten beginnen. 'We zijn heel opgewonden. De laatste maanden hebben we onafgebroken gewerkt om een prachtig WK neer te zetten.' Daar sluit Tomas Van Den Spiegel zich bij aan, de CEO van Flanders Classics. 'De ogen van de wereld zullen op ons gericht zijn. Mensen zien natuurlijk alleen maar het eindproduct, maar we zijn al bezig sinds 2017. Dat was nog voordat we het evenement een jaar later kregen toegewezen. Dit is een een stukje groter dan de Ronde van Vlaanderen, wat maar één dag in beslag neemt. Eigenlijk moeten we dit beschouwen als acht dagen Ronde van Vlaanderen', zo teken het Het Nieuwsblad en Sporza op uit gesprekken met de twee heren.

Het WK wielrennen begint zondag 19 september met de tijdrit voor de mannen, waarna op maandag de elite vrouwen aan de beurt zijn. Op woensdag 22 september is de Mixed Relay en daarna is het uitkijken richting het weekend. Op zaterdag 25 september rijden de vrouwen hun wegwedstrijd over 157,7 kilometer. Zondag 26 september sluiten de mannen het WK af, met hun rit over maar liefst 267,7 kilometer. Tussendoor zijn er ook nog de tijdritten en wegwedstrijden voor de junioren en beloften, wat al met al een aardig drukke week wordt voor de organisatoren.

Impens: 'We hebben 62 vaste werknemers en vierduizend vrijwilligers'

Impens benadrukt dat er veel personeel nodig is om een groot evenement als dit op touwen te zetten. 'Het team bestaat grotendeels uit vrijwilligers. We hebben 62 vaste werknemers, vierhonderd personen werken hier tijdelijk en voor de rest zijn er vierduizend vrijwilligers.' Dat aantal mensen is ook wel nodig als je ziet hoeveel mensen er volgens Van Den Spiegel de wedstrijd gaan volgen. 'Ik denk dat we Vlaanderen breder op de kaart zetten met dit WK. Alleen al in Leuven verwachten we tussen de 200.000 en 400.000 toeschouwers en als het mooi weer wordt, kan dat misschien nog wel oplopen. Er kijken meer dan driehonderd miljoen mensen en als ik me niet vergis is het op televisie in 124 landen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws