Sagan eindigt als tweede in eigen land: 'Ik heb de benen en de vorm' Wielrennen
Wielrennen

Sagan eindigt als tweede in eigen land: 'Ik heb de benen en de vorm'

Sagan eindigt als tweede in eigen land: 'Ik heb de benen en de vorm'

Peter Sagan eindigde donderdag als tweede in de eerste etappe van de Ronde van Slowakije. In de massasprint kwam hij net tekort op José Álvaro Hodeg (Deceuninck-Quick-Step), waarmee hij het thuispubliek nog niet op een overwinning kon noteren.

Volgens de Slowaak van BORA-hansgrohe lag dat vooral aan het verkeerd ingaan van de laatste bocht, waar Deceuninck-Quick-Step vloeiend doorheen kwam en waardoor Hodeg redelijk eenvoudig naar de overwinning kon sprinten. 'Het was vandaag een erg snelle etappe, waar de ploeg hun best deed om de kopgroep onder controle te houden. Ik had vandaag de benen en de vorm voor de sprint, maar in de laatste bocht koos ik de linkerkant, waar ik de rechterkant had moeten nemen. Dat bleek de winnende kant te zijn. Ik wil Alvarito feliciteren met de overwinning op zijn verjaardag', zo laat Sagan na afloop van de etappe op de eigen ploegsite weten.

Hodeg boekte daarmee zijn derde zege van het seizoen en nam tevens de leiderstrui over van Kaden Groves (Team BikeExchange), die woensdag nog naar de overwinning sprintte in de zeer korte proloog over 1,6 kilometer. Sagan bleef steken op vier overwinningen in 2021, maar lijkt zich in goede vorm te rijden richting het WK wielrennen over iets meer dan een week. Vrijdag wordt de Ronde van Slowakije vervolgd met een rit waarbij de klimmen iets verder in het parcours liggen en Sagan wellicht meer kans maakt om zijn concurrenten voor de finale al uit te schakelen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws