Colbrelli niet blij na tweede plaats achter Valgren: 'Ik wil altijd winnen' Wielrennen
Wielrennen

Colbrelli niet blij na tweede plaats achter Valgren: 'Ik wil altijd winnen'

Colbrelli niet blij na tweede plaats achter Valgren: 'Ik wil altijd winnen'

Sonny Colbrelli eindigde donderdag als tweede in de Coppa Sabatini. De Europees kampioen van afgelopen zondag kon daardoor nog niet de eerste overwinning noteren in zijn nieuwe trui, maar een slechte koers reed hij allerminst.

De 31-jarige Colbrelli zat namens Bahrain Victorious vertegenwoordigd in de kopgroep die in de finale van de koers ontstond. Op het heuvelachtige parcours kwam hij echter samen te zitten met twee renners van EF Education-NIPPO. Michael Valgren en Neilson Powless vormde een overwicht in de kopgroep en dat betaalde zich uit in de finale. Powless viel als eerste aan, waarna de medekoplopers het gat moesten dichten. Ondanks dat Colbrelli nog wat hulp kreeg van Gianni Moscon (INEOS Grenadiers), had Valgren genoeg over om Colbrelli er in de sprint af te leggen. De Deen won daarmee voor de tweede dag op rij, nadat hij woensdag nog de sterkste was in de Giro della Toscana.

Voor Colbrelli ligt het hoofddoel over tien dagen, waar hij als één van de favorieten aan de start staat op het WK wielrennen in België. Toch was hij na afloop teleurgesteld dat hij het harde werk van de ploeg niet kon belonen, zo laat hij weten op de eigen ploegsite. 'Ik gaf alles wat ik had vandaag. In de late kopgroep zat ik altijd vooraan. Zij waren echter met twee renners van hetzelfde team. Valgren kon van achter blijven en daardoor had hij in de finale meer over. Ik kan niet zeggen dat ik blij ben met een tweede plaats, omdat ik altijd wil winnen. Zeker met de trui van de Europees kampioen in mijn bezit, wil ik mijn eerste overwinning behalen. Daarnaast wilde ik mijn teamgenoten Domen Novak en Jonathan Milan belonen voor hun harde werk en deze wedstrijd winnen.'

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news