Nu was het Thomas die Roglic plaagde: 'Heb hem verteld dat hij met Tour bezig moest zijn' Wielrennen
Wielrennen

Nu was het Thomas die Roglic plaagde: 'Heb hem verteld dat hij met Tour bezig moest zijn'

Nu was het Thomas die Roglic plaagde: 'Heb hem verteld dat hij met Tour bezig moest zijn'

Bij gebrek aan échte spanning op de weg zijn het deze Giro vooral de 'mind games' die het nogal eens leuk maken. Geraint Thomas vertelt er in zijn podcasts en persconferenties in ieder geval gretig over, zo ook vrijdag weer.

In de koninginnenrit verloor Thomas in de laatste honderd meter drie seconden op rivaal Roglic, die hem de afgelopen weken net als Joao Almeida regelmatig probeerde te bespelen. De nummers twee en drie van het klassement vertelden de roze trui dat ze zich niet goed voelden, niet goed sliepen en zelfs corona hadden (Roglic).

Thomas kon er allemaal smakelijk om lachen en trapte bijvoorbeeld donderdag - in tegenstelling tot UAE-knecht Davide Formolo - niet in Roglic die achterin reed. Na de koninginnenrit was het voor de Welshman zaak om in het hoofd van Roglic te duiken. 'Ik heb hem verteld dat hij met de Tour bezig moet zijn en dat het zonde zou zijn om al zijn kogels te verspelen in mei', vertelde hij met een grote glimlach.

Toen een journalist hem op de persconferentie confronteerde met het feit dat de twee elkaar in Monaco goed kennen en dat de kinderen zelfs samen spelen, verscheen er een nog grotere glimlach op het gelaat van Thomas. 'Natuurlijk zijn we altijd vriendelijk tegen elkaar, maar tijdens de koers doet ieder zijn ding. Dat is juist wat zo mooi is aan de sport, maar na de race kunnen we samen weer een biertje pakken en nagenieten van de strijd.'

Nu was het Thomas die Roglic plaagde: 'Heb hem verteld dat hij met Tour bezig moest zijn'

Thomas hoopt ploeggenoten terug te betalen

Thomas zag vrijdag een geweldige ondersteuning van achtereenvolgens Ben Swift, Salvatore Puccio, Laurens De Plus en Thymen Arensman, wat hem trots maakte. 'Wat zij gedaan hebben, dat is ongelofelijk. Na de pech die wij hebben gehad, met de valpartijen van Tao Geoghegan Hart en Pavel Sivakov en de ziekte van Filippo Ganna, doen ze het super. De Plus is na enkele jaren weer solide, dat is heel mooi om te zien. Bij Thymen ziet iedereen dat hij een geweldige toekomst heeft.'

Op de Monte Lussari hoopt Thomas zijn mates terug te kunnen betalen. 'Die tijdrit is iets unieks, ik heb het nog nooit gedaan. Je moet snel gaan op het vlakke, maar niet te diep gaan, want dan betaal je dat terug op die klim. Voor mij en Joao is het een goede tijdrit, maar Primoz zal het ook goed doen.'

'Het is een mentaal spelletje, dat tijdrijden' zegt Thomas. 'Ik krijg de tijden wel door, dus dat is misschien een klein voordeel. Maar daar denk ik nu niet aan, ik denk aan die gekke klim van vijftien procent. Het wordt leuk om naar te kijken, maar volgend jaar ga ik liever naar het strand', lacht hij breeduit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws