Nys valt naast podium op BK: 'Had de benen voor iets heel moois, maar koers was net niet hard genoeg' Wielrennen
Wielrennen

Nys valt naast podium op BK: 'Had de benen voor iets heel moois, maar koers was net niet hard genoeg'

Nys valt naast podium op BK: 'Had de benen voor iets heel moois, maar koers was net niet hard genoeg'

Thibau Nys kwam zondag net tekort voor het podium van het BK wielrennen. Winnaar Arnaud De Lie, Jasper Philipsen en Jordi Meeus gingen de wegrenner annex crosser van Lidl-Trek in de uitslag voor. Nys hield er gemengde gevoelens aan over.

Sinds Nys eind april aan zijn wegseizoen begon, maakt hij veel indruk. Na ritzeges in de Ronde van Romandië, Ronde van Hongarije, Ronde van Noorwegen en de Ronde van Zwitserland gold hij dan ook als één van de favorieten voor de Belgische titel. 'We waren met de ploeg hier om aanvallend te koersen en niet te mikken op de sprint, want tegen die echt snelle mannen komen we te kort', legt Nys de koerstactiek in gesprek met Sporza uit.

'We hebben onze kaarten perfect uitgespeeld, maar het koersscenario zat niet mee om het in de juiste plooi te leggen', zag Nys de puzzelstukjes niet in elkaar vallen. 'Of ik ontgoocheld ben met die vierde plaats? Ja en nee. Ik kan hier vertrouwen uit tanken en ben heel tevreden. Ik had de benen om iets heel mooi te laten zien, maar de koers was net niet hard genoeg', kan Nys de uitslag prima accepteren.

De jonge coureur liet zich onderweg in ieder geval veelvuldig zien. 'Ik denk dat ik het op twee ronden van het einde op het juiste moment probeer, maar ik had dubbele pech. Eerst dat er geen van de grote kanonnen mee waren en ook dat er iemand van Lotto mee was. Anders konden we misschien naar voren rijden.' Ook de tweede poging werd in de kiem gesmoord. 'Op de laatste kasseistrook vond ik nog net de benen om mee te gaan met de toppers. Ik dacht dat het het perfecte scenario was, maar dan komt het peloton nog terug.'

Nys: 'Volgend jaar mooi parcours in Binche? Laat maar komen!'

Uiteindelijk braken die inspanningen hem ook op aan de finish. 'De drie renners voor mij aan de finish hebben hun koers afgestemd op de sprint en zij hadden nog net dat extraatje over en waren explosiever in de sprint. Door het koersscenario kom ik die paar procentjes te kort voor het podium.' Met zijn leeftijd van 21 jaar krijgt Nys normaal gesproken nog veel kansen op de Belgische titel. Dat is wat hem betreft wat te simpel gedacht. 'Dat er nog vijftien kansen komen? Zo denk ik niet, elke kans die je mist, is weg. Volgend jaar mooi parcours in Binche? Laat maar komen!'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws