De Lie in tranen na winnen BK-titel: 'Na de klassiekers was ik mentaal gebroken' Wielrennen
Wielrennen

De Lie in tranen na winnen BK-titel: 'Na de klassiekers was ik mentaal gebroken'

De Lie in tranen na winnen BK-titel: 'Na de klassiekers was ik mentaal gebroken'

Arnaud De Lie kroonde zich zondag na een ijzersterke sprint Belgisch kampioen op de weg. Met Jasper Philipsen, Thibau Nys en Wout van Aert legde hij er niet de minste namen op. Na afloop kwamen dan ook de nodige emoties bij het toptalent van Lotto-Dstny los.

'Het is echt ongelooflijk ...', reageert De Lie met tranen in de ogen bij Sporza. De Waalse coureur kende een lastig voorjaar, waardoor het winnen van de Belgische titel veel goed maakt. 'Na de klassiekers was ik mentaal gebroken. Ik heb heel wat opofferingen gedaan om terug te komen na de ziekte van Lyme.' Hoewel De Lie met Philipsen de sprintkoning van de vorige Tour de France klopte, wil hij zich nog geen pure sprinter noemen. 'Ik ben geen absolute topsprinter, maar de sprint na een zware koers lag me goed. Ik kende de aankomst ook goed.'

De Lie staat na afloop ook stil bij de arbeid van zijn ploegmaten. 'Het is een echte ploegoverwinning. De hele ploeg heeft alles gegeven tot het einde, écht berenwerk. Ook de lead-out was erg goed. Dit is dé dag van Lotto-Dstny.' Zijn goede vriend Victor Campenaerts stak veel energie in het lastig maken van de koers. 'Hij brak de boel open vandaag. Hij is onze en ook mijn motor. Victor vertrekt dan wel naar een andere ploeg, maar hij blijft voor eeuwig in mijn hart', doelt de kersvers Belgisch kampioen op het aankomende vertrek van Campenaerts naar Visma | Lease a Bike.

De Lie heeft al naar het Tourparcours gekeken

De Lie maakt 29 juni zijn debuut in de Ronde van Frankrijk, in de driekleur dus. 'Dat ik de trui daar mag dragen, is gewoon een droom. Deze trui geeft ook veel vertrouwen. Ik klop hier vandaag mannen die al veel ritten in de Tour gewonnen hebben. We weten dus dat het mogelijk is om daar ook te winnen', droomt De Lie al van meer. 'De vlakke sprinten worden lastig, al ga ik het daar het proberen. Ik kijk meer naar de lastige finales. Zoals rit 8 naar Colombey-les-Deux-églises', heeft de sterke sprinter zijn huiswerk al gedaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws