O'Connor klampt zich vast aan Tour 2021: 'Wil voor top vijf gaan, dat is op dit moment mijn plek' Wielrennen
Wielrennen

O'Connor klampt zich vast aan Tour 2021: 'Wil voor top vijf gaan, dat is op dit moment mijn plek'

O'Connor klampt zich vast aan Tour 2021: 'Wil voor top vijf gaan, dat is op dit moment mijn plek'

Ben O'Connor had in 2022 dolgraag bevestigd in een grote ronde, maar na zijn etappezege en vierde plek in het eindklassement van de Tour in 2021 bleef succes in dit seizoen uit. De Australiër van AG2R Citroën kampte met valpartijen en fysiek malheur, waardoor hij ondanks een minder seizoen vol ambities vooruit kijkt naar 2023.

De 26-jarige O'Connor brak eigenlijk al door in 2020, toen hij in de Giro d'Italia aanvallend koerste en een rit won namens NTT Pro Cycling. AG2R bood hem vervolgens een vierjarig contract aan. O'Connor leverde meteen op het hoogste podium. Hij won in 2021 een bergetappe in de Tour en werd vervolgens knap vierde in het klassement. De klimmer was ook al opgevallen met top tien-noteringen in de Ronde van Romandië en de Dauphiné.

Dit seizoen waren de ambities nog groter, O'Connor droomde van het Tourpodium. Hij reed top tien in de Ruta del Sol, de Ronde van Catalonië en andermaal Romandië. In de Dauphiné werd hij achter een ontketend Jumbo-Visma derde en leek hij klaar voor de Tour. Daar viel hij echter hard in het openingsweekend en gaf hij na een nieuwe crash op, op de eerste rustdag. 'Ik denk dat ik heel goed was dit jaar, heb bijna overal top tien gereden. Vorig jaar lukte dat pas voor het eerst in Romandië, wat wel aangeeft welke stappen ik heb gemaakt', vertelt hij aan Cyclingnews.

O'Connor kan verwachtingen niet waarmaken in de Vuelta

Na zijn crash in de Tour bereidde O'Connor zich rustig voor op de Vuelta a España, waar hij eigenlijk niet voldeed aan zijn eigen verwachtingen. 'Ik verwachtte meer, ik wilde echt top vijf rijden. Ik was gewoon niet goed genoeg en kon niet de piek halen die ik wel had in de Dauphiné en richting de Tour. Ik ging vol voor een goed resultaat in de Vuelta en had een goede voorbereiding. Op sommige dagen was ik ook wel goed, maar vaak had ik niet de benen.'

In 2023 gaat de blik weer op de Tour, logisch ook met AG2R Citroën als zijn werkgever. 'Ik ben er nog niet klaar mee en wil graag doen wat ik in 2021 deed in de Tour. Ik wil echt voor top vijf gaan. Dat is naar mijn idee de plek waar ik op dit moment zit, maar of ik dat ook kan halen... Het parcours is alvast geweldig. Het is jammer dat er niet veel tijdritkilometers in zitten, want ik hou van die discipline. De Tour van 2023 is verder heel cool, met veel zware etappes en flinke bergritten. We hebben ook een goede ploeg met geweldige gasten. Ik zie geen reden waarom we in 2023 niet zouden kunnen presteren.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws