Oermens Milan spreekt vol lof over Stuyven en co: 'Juist dat maakt het zo speciaal' Wielrennen
Wielrennen

Oermens Milan spreekt vol lof over Stuyven en co: 'Juist dat maakt het zo speciaal'

Oermens Milan spreekt vol lof over Stuyven en co: 'Juist dat maakt het zo speciaal'

De elfde Giro-etappe werd na een razendsnelle finale woensdag een prooi voor Jonathan Milan. De oersterke Italiaan kon het op basis van zijn vermogen vakkundig afmaakte aan de Adriatische kust. Daarmee pakte hij zijn tweede overwinning van deze Giro en verstevigde hij ook zijn paarse puntentrui.

In de laatste rechte lijn was het tegenwind, waardoor alle spurtersploegen veel waarde hechtten aan het juiste moment van naar voren komen. Milan volgde daarbij gezwind de trein van grote concurrent Tim Merlier en diens lead-out Bert Van Lerberghe, waarna hij het met een lange spurt knap af kon maken in deze elfde rit van de Giro d'Italia.

'Het gaat niet om die twintig seconden dat we aan het sprinten zijn', begon de glansrijke winnaar enigszins filosofisch in zijn flashinterview. 'Juist het werk dat we met zijn allen hebben gedaan in aanloop naar deze overwinning, dat is cruciaal. Dat maakt onze ploeg een echte ploeg, het voelt ongelofelijk. Ze geloven altijd in mij en daar moet ik ze vanuit de grond van mijn hart voor bedanken', aldus de rasechte Italiaan.

'Ik ben gewoon blij... dat zij dan na de meet ook blij in mijn armen vallen, maakt me gelukkig', stelt Milan, die desgevraagd inging op de chaos die deze spurtrit voortbracht. 'Het is altijd lastig om te voorspellen hoe zo'n sprint gaat verlopen en waar iedereen heen schiet in zo'n sprint. We hebben het goed proberen te handelen, maar ik vond het best een tricky finale met die bochten en laatste lange, rechte lijn.'

'Uiteindelijk vond ik mijzelf in het wiel van Merlier, wat voor mij perfect was. Tim ging zijn spurt vrij vroeg aan en begon sterk, maar ik kon het van hem overnemen. Dat voelde goed', aldus de drager van de puntentrui. 'Het is speciaal om in deze trui te mogen winnen, maar het blijft het belangrijkste om mij verder te blijven ontwikkelen. Dat doe ik door te leren van mijn fouten, samen met mijn ploeg.'

Hoole en Theuns trots op kopman Milan

Daan Hoole is één van de werkpaarden van Lidl-Trek. De Nederlander verscheen voor de camera bij Eurosport. 'Ik zat vrij vroeg van voren om de jongens uit de problemen te houden richting de finale. Aan het punt van de vier kilometer nam Jasper Stuyven het over, vanwaar ze het perfect uitgevoerd hebben. Johny is zo sterk op zo'n finish.'

'We kwamen naar deze Giro met de focus op de sprint', gaat hij verder. 'Met Johny hadden we natuurlijk een goede kanshebber voor deze ritten en de paarse puntentrui, dus het is top dat het ook echt zo gaat. Hoe we dit gaan vieren? Met wat champagne, we gaan ervan genieten', sluit hij af.

Ook de Belg Edward Theuns behoort tot het treintje. 'Het was ongelofelijk hectisch en ik kon uiteindelijk niet echt iets doen. Johny reed me voorbij in het wiel van Merlier en die move probeerde ik nog wat te beschermen, dus de dank mag uit naar de rest van de ploeg. We zijn kalm gebleven en hebben de hele dag op kop gereden met Amanuel. Hij is echt een beest', geeft hij de breakaway killer nog een pluim.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws