Ogen Trentin glinsteren na compliment Van Aert uit onverwachte hoek: 'Dat is heel mooi om te horen' Wielrennen
Wielrennen

Ogen Trentin glinsteren na compliment Van Aert uit onverwachte hoek: 'Dat is heel mooi om te horen'

Ogen Trentin glinsteren na compliment Van Aert uit onverwachte hoek: 'Dat is heel mooi om te horen'

Matteo Trentin maakte afgelopen jaar na drie jaar UAE-Team Emirates verrassend genoeg de overstap naar het Tudor Pro Cycling Team-project van Fabian Cancellara. Een stap terug naar het procontinentale niveau, maar toch zag de sterke Italiaan meer dan brood in zijn transfer. Ook Wout van Aert kon het bekoren, wat Trentin als een mooi compliment zag. Tegenover In de Leiderstrui gaf hij tekst en uitleg.

Groot interview met Van Aert in Het Nieuwsblad, naamgever van de Omloop Het Nieuwsblad, vrijdag. Daarin werd de Belg de voorzet gegeven voor welke ploeg hij zou kiezen als hij ooit voor een ander team zou moeten koersen. Het antwoord van de Belg van Visma | Lease a Bike: 'Dat vind ik een heel moeilijke vraag. Ik ga misschien iets raars zeggen, maar dan zou ik een ploeg in het genre Tudor of Uno-X zeggen. Twee ploegen waar er een goeie structuur is en jonge gasten zitten. Dan kijk ik eerder naar later in mijn carrière, in een rol als mentor, een beetje zoals Trentin nu bij Tudor. Liefst wel bij een ploeg waar er nog mogelijkheden zijn, zowel budgettair als op het vlak van aanpak. Dat ziet er daar wel goed uit. Dat zou me aanspreken, maar het spreekt me vooral aan om zo lang mogelijk in deze ploeg te koersen', aldus Van Aert.

Trentin gaf desgevraagd aan niet op de hoogte te zijn van de woorden van Van Aert, maar was uiteraard wel benieuwd wat we bedoelden. Toen we het hem vertelden, verscheen er toch een kleine glinstering in de ogen van de sympathieke coureur. 'Dat heel is mooi om te horen. Ik geniet er heel erg van en de structuur bij Tudor spreekt me heel erg aan. Het is heel professioneel, zeker voor een kleinere ploeg. Er zijn nog veel dingen die beter kunnen en wat kunnen veranderen, maar de basis staat. Ik vind het heel prettig werken, ook met al die jonge gasten', legt hij uit.

Met zijn ervaring kan hij een belangrijke rol spelen, al is hij zelf de eerste om het te relativeren. ‘Als ploeg kunnen we stap voor stap groeien, om op die manier de juiste richting te pakken. Hoe ik als ervaren man die gasten bij kan staan? Over zo’n koers als de Omloop kun je zeven uur discussiëren, maar uiteindelijk is de manier waarop die wedstrijd is gegaan veel waardevoller voor die mannen dan een daadwerkelijke discussie van zeven uur.’

matteo trentin tudor

Omloop Het Nieuwsblad stevige ontgroening voor Trentin en Tudor

En zo geschiedde, want de Omloop - waarin Trentin negende werd - was toch wel een stevige kennismaking voor de Tudor-ploeg. ‘Over zo'n koers valt weinig te vertellen, het ging gewoon heel hard. Met nog 150 kilometer te gaan nam Visma | Lease a Bike de koers al volle bak in handen en uiteindelijk leidde dat tot veruit de snelste Omloop Het Nieuwsblad ooit, dus dan weet je wel hoe zwaar de wedstrijd was.’

‘Mijn benen waren oké', sprak hij over zijn eerste koers van het voorjaar. 'Het eiste een beetje zijn tol na de hele koers achter de feiten aan te hebben gereden, waardoor ik bijvoorbeeld ook slecht gepositioneerd zat voor de Muur. Ik moest vanuit een slechte plek naar voren rijden, maar die inspanning moest ik ook een beetje bekopen op de Bosberg. Ik zat uiteindelijk in de eerste groep, maar wist direct dat de move van Jan Tratnik de juiste ging zijn toen ik hem zag gaan.’

‘Hij ging, Politt volgde hem en niemand wilde achtervolgen', verklaarde Trentin zich nader. 'Lotto-Dstny deed uiteindelijk een ferme inspanning voor Arnaud De Lie, maar als iedereen volledig stuk zit kun je eigenlijk niet veel beginnen. Als iemand dan nog een voorsprong kan nemen, is dat het. Visma | Lease a Bike speelde het dus weer zeer knap', geeft hij de kaats onbedoeld terug aan Van Aert zijn ploeg.

Registreer je bij Bezwaarmaker.nl en maak gratis bezwaar tegen je WOZ-waarde! (Ad)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws