Oh wat héérlijk! Man-in-vorm Bettiol stelt fans gerust en keert terug bij EF voor Dwars door Vlaanderen Wielrennen
Wielrennen

Oh wat héérlijk! Man-in-vorm Bettiol stelt fans gerust en keert terug bij EF voor Dwars door Vlaanderen

Oh wat héérlijk! Man-in-vorm Bettiol stelt fans gerust en keert terug bij EF voor Dwars door Vlaanderen

Alberto Bettiol keert woensdag in Dwars Door Vlaanderen terug in koers. De Italiaan crashte in de E3 Saxo Classic en even werd gevreesd dat we een potentiële smaakmaker konden doorstrepen voor de grote afspraken in het voorjaar. Bettiol stelde zijn fans echter gerust.

EF Education-EasyPost komt verder met Stefan Bissegger, Jack Rootkin-Gray, Jonas Rutsch, Harry Sweeny, Yuhi Todome en Michael Valgren naar de voorbereidingskoers voor de Ronde van Vlaanderen. Een leuke ploeg, maar de ogen zullen toch gericht zijn op Bettiol, die in het Italiaanse voorjaar indruk maakte met winst in Milaan-Turijn en op de Poggio met de besten mee kon in Milaan-Sanremo. Hij eindigde als vijfde.

Bij de crash in de E3 viel Bettiol hard op zijn heup. 'Hij probeerde nog verder te gaan, maar zijn heup deed te veel pijn. Hij kon niet verder. Onderzoek moet uitwijzen wat er werkelijk aan de hand is', aldus EF na afloop van de koers op vrijdag.

Die onderzoeken brachten geen grote schade aan het licht. Tegenover het Italiaanse Spazio Ciclismo nam Bettiol zelfs even de tijd om zijn fans gerust te stellen. 'Woensdag ben ik terug en ben ik volledig hersteld', aldus de man, die in 2019 de Ronde van Vlaanderen won.

Met Valgren heeft EF Education-EasyPost ook nog een gevaarlijke klant op papier. De Deen keerde vorig seizoen terug na een heel zware blessure en reed tot dusverre in bijna alle klassiekers mee. Een stevige uitslag zat er nog niet tussen, maar een stijgende lijn is er zeker. In Gent-Wevelgem finishte hij in de tweede groep.

Selectie EF Education-EasyPost - Dwars door Vlaanderen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws