Tour-revelatie Victor Lafay kwam nog niet in actie voor Decathlon AG2R La Mondiale: 'Hoop op Dauphiné' Wielrennen
Wielrennen

Tour-revelatie Victor Lafay kwam nog niet in actie voor Decathlon AG2R La Mondiale: 'Hoop op Dauphiné'

Tour-revelatie Victor Lafay kwam nog niet in actie voor Decathlon AG2R La Mondiale: 'Hoop op Dauphiné'

Enkele dagen geleden legden we op deze website uit waarom Mauro Schmid bij zijn nieuwe ploeg Jayco-AlUla nog geen minuut in actie kwam. Prompt gaf Victor Lafay een interview aan Le Progress, waarin hij vertelt dat hij bij z'n nieuwe ploeg Decathlon AG2R La Mondiale op exact dezelfde problemen stuitte. Knieproblemen hielden en houden de Fransman voorlopig aan de kant.

Lafay was in 2023 de revelatie van de Tour de France, met een openingsweekend om U tegen te zeggen. Hij klom met de besten in het Baskenland en verraste op dag twee met een late uitval de klassementsmannen én Wout van Aert. Ritwinst en een imago-boost, wat heet! Lafay verruilde deze winter Cofidis voor een lucratief contract bij Decathlon AG2R La Mondiale.

Hij heeft nog niet echt kunnen genieten bij zijn nieuwe ploeg. Lafay biecht op dat hij al de hele winter stoeit met knieproblemen. 'Kortweg een probleem met de patellapees. De pijn verhindert dat ik me kan voorbereiden zoals ik zou willen', zo klinkt het. Er gaat sowieso al een kruis over de Ardennen-klassiekers en misschien zien we hem pas terug in juni. 'Ik was er graag bij geweest in de Ardennen, want die koersen passen bij mij. Maar ik moet afwachten en hoop terug te zijn voor het Critérium du Dauphiné.'

Lafay mikt op Tour de France

Die wedstrijd begint op 2 juni, waarmee vijf volledige maanden zouden zijn verloren. In het hoofd zit Lafay om die reden al bij de zomer, met de Tour de France wederom als groot doel. 'Het is mijn ultieme droom om de gele trui te dragen', zegt hij eerlijk. Knieproblemen zijn dus geen onbekende deze winter, met Schmid die bij Jayco-AlUla al drie maanden miste door een knieblessure. Die is inmiddels verholpen, vertrouwde de ploeg toe aan In de Leiderstrui. Schmid keert terug in de GP Indurain op 30 maart.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws