Ontstelde Tratnik (Jumbo-Visma) laat van zich horen: 'Auto-ongelukken kunnen wreed zijn' Wielrennen
Wielrennen

Ontstelde Tratnik (Jumbo-Visma) laat van zich horen: 'Auto-ongelukken kunnen wreed zijn'

Ontstelde Tratnik (Jumbo-Visma) laat van zich horen: 'Auto-ongelukken kunnen wreed zijn'

Dé grote pechvogel in Pescara vrijdag was Jumbo-Visma-renner Jan Tratnik, die door een knullige valpartij een kruis moest maken over zijn Giro d'Italia. Daags na het voorval geeft de teleurgestelde Sloveen een update via social media.

Daags na Jumbo-Visma's bevestiging dat Tratnik geen acte de présence zou geven in de Giro d'Italia, slingerde de gevallende zelf via Instagram zijn verhaal de wereld in. 'Ik zoek nog steeds naar redenen waarom dit moest gebeuren. Het was een mooie ochtendrit. Ik kwam blij terug naar het hotel, want ik wist dat het de laatste training voor de Giro d'Italia was', begint de hardrijder en trouwe adjudant van Primoz Roglic.

Tratnik is echt verdrietig

'Maar twee kilometer voor ons team hotel kruiste een auto mijn lijn en kon ik er niets meer aan doen. De dame zag me niet en reed recht op me in', bevestigt Tratnik het verhaal van ploegleider Marc Reef, die het ongeluk zag gebeuren en daar via de kanalen van Jumbo-Visma ook al vertelde.

'Ik probeerde ernstige verwondingen te voorkomen en draaide op het laatste moment naar rechts. Ik vloog in de lucht, crashte tegen een boom en eindigde op de grond', aldus Tratnik, die in Luik-Bastenaken-Luik tekenen gaf van een zeer goed vormpeil. 'Uiteindelijk mag ik blij zijn dat mijn bovenlichaam geen verwondingen kent. Het lijkt erop dat mijn knie en scheenbeen het meest geschaad zijn. Op dit moment weet ik niet wat ik moet zeggen. Ik ben echt verdrietig en teleurgesteld, maar aan de andere kant kan ik blij zijn hoe het is afgelopen. Auto-ongelukken kunnen wreed zijn', luidt het mistroostige bijschrift.

Na zijn ritzege in de Giro van 2020 is het nog niet echt een gelukkig huwelijk voor Tratnik met de Italiaanse ronde. Vorig jaar kwam hij ten val in de openingsrit, waarbij hij zijn pols brak.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws