Onverwachte podiumplaats voor baanrenner Robbe Ghys: 'Mijn sprinter zat niet meer in mijn wiel' Wielrennen
Wielrennen

Onverwachte podiumplaats voor baanrenner Robbe Ghys: 'Mijn sprinter zat niet meer in mijn wiel'

Onverwachte podiumplaats voor baanrenner Robbe Ghys: 'Mijn sprinter zat niet meer in mijn wiel'

Robbe Ghys was een onverwachte naam op het podium van de Heistse Pijl, gewonnen door Olav Kooij (Jumbo-Visma). De renner van Alpecin-Deceuninck wist zich te mensen in het sprintersgeweld en kwam na Jordi Meeus (BORA-hansgrohe) als derde over de streep in Heist-op-den-Berg.

'Ja, dat is natuurlijk wel lang geleden dat ik in een massasprint podium rijd', vertelde een blije Ghys na afloop in het flashinterview. Toch heeft Ghys er dit seizoen niet vaak naast gezeten. Zo werd hij al eens vijfde in Rund um Köln en elfde in de Veenendaal-Veenendaal Classic. Maar een plek op het podium zat er voor de 26-jarige in een massasprint inderdaad nog niet in.

Dat zou aanvankelijk ook niet het geval zijn in deze Heistse Pijl. Toch liep het anders voor de Vlaming. 'Mijn sprinter raakte mijn wiel kwijt. Ik keek achterom en ik kon niemand zien, dus toen ben ik mijn eigen kans gegaan.'

Pistier Ghys hoopt op Vuelta met Alpecin-Deceuninck 

Daar heeft Ghys wel een metamorfose voor moeten ondergaan, aangezien Ghys oorspronkelijk een baanrenner is. 'Maar ik ben door de ploeg nu een volwaardige wegrenner geworden. Daar moet ik de ploeg wel voor bedanken, want dat hebben ze goed gedaan.'

Toch koers Ghys nog wel eens op de piste. 'Ik koers op de korte termijn eerst de Brussel Cycling Classic, dan de ZLM Tour en dan ga ik mij voorbereiden op het WK baanwielrennen. Hopelijk volgt later nog de Ronde van Spanje', hoopt Ghys.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws