Alaphilippe test aanvallersbenen voor Vuelta en offert zich op voor Vansevenant in Tour de l'Ain Wielrennen
Wielrennen

Alaphilippe test aanvallersbenen voor Vuelta en offert zich op voor Vansevenant in Tour de l'Ain

Alaphilippe test aanvallersbenen voor Vuelta en offert zich op voor Vansevenant in Tour de l'Ain

Julian Alaphilippe heeft zijn tweede etappekoers na zijn zware valpartij in Luik-Bastenaken-Luik afgewerkt. De wereldkampioen werd zestiende in het eindklassement van de Tour de l'Ain, nadat hij zich in de laatste etappe toonde door lang in de aanval te gaan.

Samen met Sylvian Moniquet en de uiteindelijke dagwinnaar Antonio Pedrero ging Alaphilippe vroeg op pad. De drie hielden het tempo hoog en bezorgden het peloton op die manier een lastige dag in de toch al hete regio in Frankrijk, waar het meer dan dertig graden Celsius was.

Vansevenant hoopt op betere vorm, Alaphilippe krijgt prijs voor aanvalslust

Op ongeveer 35 kilometer van de aankomst moest Alaphilippe Pedrero laten gaan, waarna hij zich uit liet zakken tot zijn ploeggenoot Mauri Vansevenant, die nog een klassement te verdedigen had. Door krampen moest Vansevenant zijn concurrenten namelijk laten gaan, zo liet hij na afloop weten.

'Ik voelde mij goed, maar uiteindelijk heb ik toch wat tijd verloren. Iedereen zat op de limiet, maar door krampen moest ik de groep laten gaan', blikt Vansevenenant terug. 'Daarna voelde ik mij wel wat beter, maar terugkomen was lastig. Ik heb alles gegeven en uiteindelijk bewijst de top tien in het klassement dat de vorm er is. Toch hoop ik op nog wat verbetering', stelt de nummer acht in de eindrangschikking.

Alaphilippe mag ook met een prijs naar huis. De Fransman kreeg de titel 'meest strijdlustige renner in de Tour de l'Ain' na zijn aanvalswerk en kan met die trofee in zijn achterzak naar de Ronde van Spanje, waar hij zich in vorm hoopt te fietsen voor het WK wielrennen in Australië.

Guillaume Martin won het eindklassement in de Franse ronde, voor Mattias Skjelmose Jensen en Rudy Molard. Alaphilippe werd uiteindelijk zestiende, terwijl Lars van der Berg zich op plek 37 de beste Nederlander van de Tour de l'Ain 2022 mag noemen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws