Ook gehavend geven Roglic en BORA stevig signaal af met dominante zege: 'Hij kan de Tour winnen' Wielrennen
Wielrennen

Ook gehavend geven Roglic en BORA stevig signaal af met dominante zege: 'Hij kan de Tour winnen'

Ook gehavend geven Roglic en BORA stevig signaal af met dominante zege: 'Hij kan de Tour winnen'

Een dag na het drama van de Dauphiné pakte men de draad in de zesde etappe in Frankrijk gewoon weer op. Want de koers wacht op niemand. Primoz Roglic kan erover meepraten, hij moest al zo vaak in z'n carrière geblesseerd afhaken als de rest door ging. De Sloveen van BORA-hansgrohe lag er donderdag ook bij, maar had desondanks de beste benen op een aankomst bergop. Hij reed de rest uit het wiel en die zege kon hij naar eigen zeggen goed gebruiken.

Roglic reed er op de slotklim van de dag van weg, door toedoen van Giulio Ciccone. Aleksandr Vlasov reed er al voor en wachtte zijn kopman op. Nadat de Rus zichzelf had leeggereden, kon Roglic het beslissende gaatje slaan naar Ciccone, die tweede werd. 'Het heeft wel even geduurd voordat ik hier was in de mixed zone, want ik ben best gelimiteerd in m'n linker schouder. Ik zat er de hele dag een beetje mee te trekken, maar de benen werkten zonder twijfel', lacht hij na zijn val van een dag eerder in het flash interview.

'Een race winnen, dat was al wel weer even geleden', vervolgt Roglic dan. De gewonnen tijdrit in de Ronde van het Baskenland rekende hij dan even niet mee. 'De ploeg heeft vanaf dag één hard gewerkt en ook nadat we er gisteren allemaal bij lagen, hebben ze vandaag geweldig gepresteerd. We kunnen hier van genieten, de eindzege in de Dauphiné zou een mooie bonus zijn.' Die woorden nam hij ook even later in de mixed zone in de mond. 'Ik geef niet om het klassement, dit was pas de eerste bergetappe. Het belangrijkste is dat ik op de fiets blijf zitten en ritme in de benen krijg.'

Lees verder onder de video

Vlasov schikt zich in rol als superknecht van Roglic

Dat Vlasov een belangrijke rol speelde in de ritzege, was een understatement. 'We hebben in de ochtend bepaald dat we zouden afwachten hoe iedereen zich op de slotklim zou voelen. Dat wisten we niet na de valpartij van donderdag. Primoz vroeg me vervolgens om aan te vallen, dus dat heb ik gedaan', analyseert hij nuchter bij Eurosport.

'Toen ik zag dat hij wegsprong, heb ik gas gegeven tot aan de finish, ook om zoveel mogelijk tijd te pakken', vervolgt Vlasov, die naar eigen zeggen geniet van z'n kopman. 'Hij heeft gezegd dat het klassement niet z'n hoofddoel is, maar als je kan winnen, waarom niet? Het is een fijn gevoel om hem daarbij te helpen. Hij kan de Tour winnen, dus het is fantastisch om daar een belangrijke rol in te vervullen.'

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news