Ook in Frankrijk is business vliegen naar WK een ding: mannen gaan wel op luxe manier, vrouwen niet Wielrennen
Wielrennen

Ook in Frankrijk is business vliegen naar WK een ding: mannen gaan wel op luxe manier, vrouwen niet

Ook in Frankrijk is business vliegen naar WK een ding: mannen gaan wel op luxe manier, vrouwen niet

De business class-vlucht naar Australië blijft de gemoederen bezig houden. In Nederland (waar Van der Poel en Van Baarle op die manier vliegen), België (Van Aert en Evenepoel) en nu ook Frankrijk. Daar kozen ze ervoor om de mannen wel in business class te laten vliegen, maar de dames niet.

Julian Alaphilippe, Christophe Laporte en co mochten dus genieten van de luxe manier van vliegen, wat een bewuste keuze was van de Franse bond. 'Iedereen die namens de federatie gaat vliegt economy class, behalve de mannen. Dat hebben we gedaan omdat zij hun titel verdedigen, maar vooral omdat we economische keuzes moesten maken. Het is een verre reis en dat kost veel geld. Wilden we iedereen meenemen, dan moesten er keuzes gemaakt worden. Anders moesten we mensen thuislaten', klinkt het bij Quest France.

Iedereen was op de hoogte van deze keuze en er is geen bezwaar aangetekend, stelt de bond. Alaphilippe en co gaan volgende week zondag ook van start zonder Benoit Cosnefroy, de winnaar van de GP Quebec. Hij had überhaupt geen zin in de vliegreis en bijbehorende jetlag.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws