Ook steile klimmetjes deren Wiebes niet: Nederlandse van DSM ook in etappe 3 klasse apart Wielrennen
Wielrennen

Ook steile klimmetjes deren Wiebes niet: Nederlandse van DSM ook in etappe 3 klasse apart

Ook steile klimmetjes deren Wiebes niet: Nederlandse van DSM ook in etappe 3 klasse apart

Lorena Wiebes heeft na de tweede ook de derde etappe in de Women's Tour gewonnen. In een lastige rit met meerdere pittige beklimmingen kwam het uiteindelijk toch aan op een sprint van het peloton. Wiebes was daarin andermaal een klasse apart.

De vroege vlucht was voor Riejanne Markus, die snel aanviel en de ruimte kreeg. De renster van Jumbo-Visma kreeg niemand mee, maar zette wel door. Chloe Hosking probeerde namens Trek-Segafredo nog even de oversteek te maken, maar slaagde daar niet in. Het gaf aan hoe sterk Markus was, ze verdedigde constant een minuutje voorsprong richting de eerste klim van de dag. Ze begon zelfs aan de Worral Hill met 1.30 minuten voorgift.

Op de klim kwamen er vanuit het peloton nieuwe aanvallen en maakten Christine Majerus (SD Worx) en Gladys Verhulst (Le Col - Wahoo) de oversteek. Elynor Bäckstedt van Trek hing er nog even achter, maar werd opgeslokt door het peloton, dat 45 seconden toegaf op de drie leiders, toen de tweede en laatste gecategoriseerde klim van de dag werd bereikt. Het peloton kwam op de Speech House snel dichterbij en dichtte na de top het gat. De koers kon opnieuw beginnen.

Aanvallers proberen Wiebes tevergeefs te lossen

Met nog één hobbeltje en verder alleen een stuk afdaling en een vlakke weg richting de finish werd er door rensters zoals Katarzyna Niewiadoma, Grace Brown en Elisa Longo Borghini nog wel wat geprobeerd, maar het peloton bleef vrij groot en hengelde uiteindelijk alles weer binnen. Wiebes had de klimmetjes ook prima overleefd en zat na een korte achtervolging weer bij de voorsten.

Zo ging Wiebes in een zetel richting de streep. Er werd nog wel aangevallen door anderen, maar toen Wiebes op de pedalen ging staan voor een nieuwe massasprint, was er niets meer aan te doen. Door tien bonificatieseconden neemt de Nederlandse kopvrouw van Team DSM de leiderstrui over van Clara Copponi.

Uitslag etappe 3 Women's Tour 2022

Results powered by FirstCycling.com


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws