Opvallende uitspraak Lefevere na WK: 'Evenepoel heeft in dienst van Alaphilippe gereden' Wielrennen
Wielrennen

Opvallende uitspraak Lefevere na WK: 'Evenepoel heeft in dienst van Alaphilippe gereden'

Opvallende uitspraak Lefevere na WK: 'Evenepoel heeft in dienst van Alaphilippe gereden'

Patrick Lefevere was zondagmiddag getuige van een nieuw kunststukje van zijn kopman Julian Alaphilippe, die zijn wereldtitel op imponerende wijze met een jaar verlengde. VTM Nieuws sprak na afloop kort met de baas van Deceuninck-Quick-Step.

Lefevere hield zich enigszins op de vlakte, al is hij natuurlijk meer dan blij met de titel van Alaphilippe. 'Op 41 kilometer van de finish liet hij zich voor de eerste keer zien met een aanval. Toen dacht ik: ofwel hij is niet goed, of hij doet dit voor Florian Sénéchal of een andere Fransman. Maar toen ging hij nog eens. En nog eens. Dan moeten we nu niet discussiëren', stipt Lefevere de beste man van de koers aan.

De baas van Deceuninck-Quick-Step stelt dat de Belgen 'prachtig gereden' hebben, al zegt hij wel iets opvallends over Remco Evenepoel. 'Die heeft in dienst van Alaphilippe gereden', verbetert Lefevere de vragensteller die aangeeft dat Evenepoel goed reed in dienst van Van Aert. 'Remco's opdracht was de koers hard maken, ze hebben de koers gekregen die ze wilden.'

Uiteindelijk lukte het Van Aert en co dus niet om Alaphilippe echt te bedreigen. 'Maar je moet zien dat je op het einde nog een paar kogels overhebt. Die waren er niet', zag Lefevere. 'Wout moest Alaphilippe zélf twee keer gaan halen. Dat is niet aan hem, hé.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws