Overwinning was volgens Bauhaus 'kwestie van tijd': 'Ben één van de beste sprinters' Wielrennen
Wielrennen

Overwinning was volgens Bauhaus 'kwestie van tijd': 'Ben één van de beste sprinters'

Overwinning was volgens Bauhaus 'kwestie van tijd': 'Ben één van de beste sprinters'

Phil Bauhaus wist in de Ronde van Polen na een kleine vijf maanden weer eens te zegevieren. De Duitse sprinter van Bahrain Victorious was Arnaud Démare in de vijfde etappe net te snel af en gunde zijn ploeg daarmee een vijfde podiumplaats op een rij in Polen.

Bahrain Victorious kent tot nu toe een ijzersterke Ronde van Polen, wat op dag één begon met een tweede plaats voor Bauhaus in de massasprint. Daarin moest de Duitser alleen Olav Kooij (Jumbo-Visma) voor zich dulden, terwijl ook ploeggenoten Pello Bilbao en Jonathan Milan in de volgende etappes naar podiumplaatsen wisten te rijden. De winst van Bauhaus in de vijfde etappe betekende echter de eerste overwinning voor de ploeg, die donderdag in de klimtijdrit hopen op een sterke prestatie van Bilbao.

Bauhaus sprak na afloop van de etappe vooral met veel lof over ploegmaat Jonathan Milan, die eerder deze week zelf al twee keer als derde eindigde. 'Ik had Jonny voor de laatste lead-out en ik ben blij dat ik het kon afmaken. Hij heeft de afgelopen dagen bewezen dat hij supersterk is en hij zorgde ervoor dat ik in eerste positie zat op 150 meter van de meet', zo laat de Duitser na afloop weten op de eigen ploegsite.

Bauhaus boekte tweede zege van het seizoen

Het betekende de tweede overwinning van dit seizoen voor Bauhaus, die eerder al de sterkste was in de slotrit van de Tirreno-Adriatico. In de Giro d'Italia kwam de Duitser vervolgens niet verder dan een tweede plaats en twee keer een zesde plek. 'In een massasprint gaat het niet altijd om de beste benen, maar ook om het team, de tactiek en de timing. Ik was tweede op de eerste dag en heb dit jaar bewezen dat ik één van de beste sprinters van de wereld ben. Daarom hebben de ploeg en ik altijd het vertrouwen gehad dat ik veel wedstrijden op WorldTour-niveau kan winnen. Het was een kwestie van tijd voordat ik weer won.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws