Wielrennen op TV 4 augustus 2022 | Hoe laat inschakelen voor tijdrit en bergetappe in Polen en Spanje? Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 4 augustus 2022 | Hoe laat inschakelen voor tijdrit en bergetappe in Polen en Spanje?

Wielrennen op TV 4 augustus 2022 | Hoe laat inschakelen voor tijdrit en bergetappe in Polen en Spanje?

Op donderdag 4 augustus staan er in de Ronde van Polen en de Ronde van Burgos twee ritten te wachten die wel eens belangrijk kunnen worden voor het algemeen klassement. In Polen staat er een korte klimtijdrit op het programma, terwijl men in Spanje voor het eerst echt de hoogte ingaat. In de Leiderstrui vertelt u meer over waar en hoe laat u deze wedstrijden kunt volgen.

TV en tijden etappe 6 Ronde van Polen 2022

De zesde etappe in de Ronde van Polen betekent de één-na-laatste rit in de ronde van een week. Nadat de eerste vijf etappes niet voor grote verschillen hebben gezorgd en de laatste dag een kans voor de sprinters lijkt, kan de tijdrit wel eens voor de beslissing in het algemeen klassement zorgen. Het is geen typische strijd tegen de klok, want in totaal moeten de renners over 11,8 kilometer ongeveer driehonderd meter de hoogte in.

Een renner met sterke klimmersbenen kan hier de Ronde van Polen wel eens naar zijn hand zetten en het is uitkijken wat een renner als Thymen Arensman hier kan. De Nederlander van Team DSM beschikt doorgaans over een sterke tijdrit en kan ook goed omhoog rijden. Arensman staat nog kort in het klassement en kan misschien wel voor een verrassing zorgen. De korte tijdrit wordt donderdag vanaf 14.30 uur uitgezonden op Ziggo Sport. Bent u niet in staat om te kijken, dan kunt u na afloop terecht op In de Leiderstrui voor een uitgebreid wedstrijdverslag.

TV en tijden etappe 3 Ronde van Burgos 2022

De Ronde van Burgos duurt in totaal vijf dagen en wordt vanaf donderdag elke dag een tikkeltje zwaarder. In de derde etappe ligt op 37 kilometer van de meet de top van de Picon Blanco (7,9 kilometer, aan 9,2 procent). Daarna is het in dalende lijn richting de Alto de Bocos (2,1 kilometer, aan 5,6 procent), alvorens er nog een zevental kilometers moeten worden verreden. Dat kan dus zomaar een dag worden voor aanvallers met sterke klimmersbenen, mits de klassementsrenners hen de ruimte gunnen.

Als u een abonnement hebt op Pickx+ Sports, dan kunt u de derde etappe vanaf 15.00 uur live volgen op Pickx+ Sports 2. Verder zorgt In de Leiderstrui voor een verslag van de ontwikkelingen in de Ronde van Burgos.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws