Wiebes tekent driejarig contract bij SD Worx: 'Kreeg een aanbod met veel kansen' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Wiebes tekent driejarig contract bij SD Worx: 'Kreeg een aanbod met veel kansen'

Wiebes tekent driejarig contract bij SD Worx: 'Kreeg een aanbod met veel kansen'

Lorena Wiebes heeft een driejarig contract getekend bij SD Worx. De Nederlandse topsprintster maakte onlangs al bekend dat ze Team DSM ging verlaten, maar liet toen nog niet weten waar haar nieuwe uitdaging lag. Dat blijkt SD Worx te worden, waar ze ploeggenote wordt van onder anderen Demi Vollering en Lotte Kopecky.

De 23-jarge Wiebes rijdt de laatste twee jaar ijzersterk rond en lijkt haast niet te kloppen wanneer het uitdraait op een massasprint. Het zorgde alleen al voor zeventien overwinningen in dit seizoen, waaronder twee overwinningen in de recente Tour de France Femmes. Uiteindelijk moest ze de Franse ronde teleurgesteld verlaten na een valpartij, maar het driejarige contract die ze heeft ondertekend bij SD Worx zal haar ongetwijfeld goed doen. Tijdens de Tour de France Femmes lekte al uit dat ze na 1 augustus ging vertellen waar ze heenging, mits ze een goed aanbod kreeg. Die is uiteindelijk dus gekomen.

Ploegleider Danny Stam is vanzelfsprekend erg blij met de nieuwe aanwinst van SD Worx, zo laat hij op de ploegsite weten. 'Lorena is een echte ster in het sprinten. Als het aankomt op pure snelheid, is zij verreweg de beste. Het grote aantal overwinningen dit seizoen zegt iets over haar kwaliteiten. Hoewel we vooral focussen op de zwaardere koersen en als team graag de wedstrijd maken, is het ook fijn als je een grote kans maakt in de sprint. Met Demi Vollering, Lotte Kopecky en Lorena Wiebes hebben we de komende jaren drie toprensters die kunnen uitblinken in hun discipline.'

Wiebes wilde graag bij Team DSM blijven: 'Kreeg aanbod met veel kansen'

Wiebes geef zelf aan dat het niet haar intentie was om van ploeg te wisselen, maar dat de uitmuntende kwaliteiten van rensters in de nieuwe ploeg haar overhaalde: 'Ik droomde er al jaren van om deel uit te maken van 's werelds beste UCI-vrouwenploeg, met verschillende rensters van wereldklasse waar ik me aan kan optrekken. In principe wilde ik graag bij Team DSM blijven, maar ik kreeg bij SD Worx een aanbod met veel kansen. Ik kijk met trots terug op een leerzame en zeer succesvolle tijd bij Team DSM. Ik ga proberen er nog een succesval restant van het seizoen van te maken.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws