Van der Breggen in ploegleidersauto in Omloop: 'Het was erg hectisch' Wielrennen
Wielrennen

Van der Breggen in ploegleidersauto in Omloop: 'Het was erg hectisch'

Van der Breggen in ploegleidersauto in Omloop: 'Het was erg hectisch'

Anna van der Breggen zien we ook dit jaar terug in de koers. Weliswaar niet in het peloton, maar wel in de ploegleidersauto van SD Worx. De ex-wielrenster beleefde een 'hectische' eerste dag in de Omloop Het Nieuwsblad.

'Het was best cool om te doen'. Van der Breggen heeft genoten van haar eerste momenten in de ploegleidersauto. 'Het voelt een beetje als je zelf renners bent, er druk op je staat voor de eerste wedstrijd, en je jezelf afvraagt hoe het met je vorm staat. Ik was blij dat vandaag eindelijk aangebroken was', vertelt ze in gesprek met Cyclingnews.

Van der Breggen kreeg direct met een hoop te maken. 'Het was erg hectisch', laat ze weten. 'Je vergeet makkelijk dat de renster voorin de wedstrijd ook nog steeds informatie nodig hebben.' De ploegleidster vindt dat ze veel heeft geleerd: 'Neem het multitasken. Hoe meer je het doet, hoe minder je vergeet dat je al die dingen moet doen op hetzelfde moment. Het is fijn dat ik nog niet de auto hoefde te besturen. Ik kon me nog op de andere taken focussen.'

Van der Breggen: 'Normaal kan Vollering de sprint winnen'

De zege in de wedstrijd ging uiteindelijk niet naar een renster van SD Worx. De tweede plek in de wedstrijd was weggelegd voor Demi Vollering, die in de finale geklopt werd door Annemiek van Vleuten.'We hebben de laatste kilometer wat besproken. Vooral het mentale vlak. Ze (Vollering, red) mag vertrouwen in zichzelf hebben. Normaal gesproken kan ze de sprint winnen, maar in zo'n situatie is het altijd anders. Het is goed dat ze hiervan kan leren, ook al is het jammer dat we niet gewonnen hebben.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws