Parcours niet zwaar genoeg volgens Pidcock (zesde): 'Het was een kat-en-muisspel' Wielrennen
Wielrennen

Parcours niet zwaar genoeg volgens Pidcock (zesde): 'Het was een kat-en-muisspel'

Parcours niet zwaar genoeg volgens Pidcock (zesde): 'Het was een kat-en-muisspel'

Op de zesde plek van het WK wielrennen in het Belgische Leuven zagen we Tom Pidcock terug. De jonge Brit maakte deel uit van de groep met favorieten, maar kon niet reageren op de beslissende demarrage van Julian Alaphilippe.

Pidcock werd als een serieuze klant voor de regengboogtrui gezien, maar wist zich uiteindelijk niet in de strijd om de medailles te mengen. 'Het was een kat-en-muisspel', zo stelt hij bij Cyclingnews. 'Dat had ik ook wel verwacht op dit circuit. Er was geen beklimming die zwaar genoeg was om gewoon weg te rijden, behalve die van Alaphilippe. Ik bespaarde mijn krachten voor een aanval, maar wachtte te lang. Alaphilippe heeft een ongelofelijke prestatie neergezet', spreekt hij vol lof.

Het jonge talent van INEOS Grenadiers was onder de indruk van de sfeer in Vlaanderen. 'Het was onwerkelijk. We reden niet op wegen, maar we reden in een stadion. Echt ongelofelijk. Tijdens de eerste ronde suisden mijn oren, niet normaal', aldus Pidcock.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws