Ontgoochelde Stuyven is 'ziek' van vierde plaats: 'Het was meer kruipen dan sprinten' Wielrennen
Wielrennen

Ontgoochelde Stuyven is 'ziek' van vierde plaats: 'Het was meer kruipen dan sprinten'

Ontgoochelde Stuyven is 'ziek' van vierde plaats: 'Het was meer kruipen dan sprinten'

Jasper Stuyven baalde ontzettend na zijn vierde plaats op het WK in zijn stad Leuven. De Belg moest de kastanjes uit het vuur halen voor zijn land nadat kopman Wout van Aert niet goed genoeg bleek.

'Ik ben er echt ziek van', stelt Stuyven vast in gesprek met Sporza. 'Het is doodjammer. Gezien de omstandigheden was een vierde plaats misschien het maximaal haalbare, maar ik had hier maar al te graag een medaille gepakt', aldus Stuyven, die zichtbaar ontgoocheld was, bij Sporza.

Stuyven werd in een spurt met vier geklopt door Dylan van Baarle en Michael Valgren, jongens die normaal gesproken een stuk minder snel zijn. 'Het was ook meer kruipen dan sprinten, en ik trok aan het kortste eind. Dat is heel pijnlijk.'

De thuisrijder weigerde het knechten voor Van Aert eerder in de race als oorzaak aan te geven voor het missen van een medaille. 'Misschien is dat zo, maar plan-A was koersen voor Wout en dat heb ik gedaan. Hij kwam me vertellen dat hij geen goede dag had en net op dat moment viel Alaphilippe aan. Ik verwijt Wout niets.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws