Pedersen en Lidl-Trek hinken op twee gedachten na eerste rit Tour: 'Blijven het nog 20 ritten proberen' Wielrennen
Wielrennen

Pedersen en Lidl-Trek hinken op twee gedachten na eerste rit Tour: 'Blijven het nog 20 ritten proberen'

Pedersen en Lidl-Trek hinken op twee gedachten na eerste rit Tour: 'Blijven het nog 20 ritten proberen'

Mads Pedersen en zijn Lidl-Trek-mannen deden er zaterdag in de openingsetappe van de Tour de France alles aan om ervoor te zorgen dat de Deen aan sprinten toe kon komen, maar uiteindelijk was een zevende plek het maximaal haalbare voor de ex-wereldkampioen. Hijzelf en ploegmakker Giulio Ciccone lieten in een korte reactie via de ploeg weten hoe zij de dag beleefden.

Pedersen zag zijn ploeg alles uit de kast halen, maar uiteindelijk waren het toch Romain Bardet en Frank van den Broek die namens dsm-firmenich PostNL wegbleven. Een suggestie van een Deense interviewer dat hij dicht bij geel was, kon dus niet helemaal op goedkeuring rekenen. 'Ik was er niet dicht bij. Ik eindig ergens in de top tien en er rijden er twee vooruit, dus dan kom je niet in de buurt van geel', aldus zijn directe reactie.

'We hebben ons helemaal leeg gereden, maar dat deed iedereen. Er is maar één manier om zo'n achtervolging te beleven en dat is door alles te geven, wat we hebben gedaan', complimenteert hij Carlos Verona, Julien Bernard, Toms Skujins en Ciccone. 'Maar ook petje af voor de mannen die weg zijn gebleven.'

Ciccone en Lidl-Trek blijven het in resterende twintig ritten proberen

Ciccone beleefde de rit in zijn thuisland Italië op zijn manier. 'Zo'n eerste etappe is altijd zwaar, maar door de hitte en het parcours werd het nog lastiger. Een zware start, je moet ontzettend veel drinken en ijs op je rug leggen. Het is een kwestie van koel blijven en, soort van, overleven', schetst de klimmer van Lidl-Trek de situatie in het peloton op zo'n dag als deze.

'We probeerden met Mads, maar uiteindelijk was de finale teleurstellend. Zo gaat het echter in het wielrennen, zeker in zo'n eerste rit. In de resterende twintig etappes blijven we het proberen', houdt de immer positieve berggeit de moed erin.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws