Pedersen heel blij voor de ploeg na ongekende dag voor Lidl-Trek: 'De jongens verdienden de overwinning' Wielrennen
Wielrennen

Pedersen heel blij voor de ploeg na ongekende dag voor Lidl-Trek: 'De jongens verdienden de overwinning'

Pedersen heel blij voor de ploeg na ongekende dag voor Lidl-Trek: 'De jongens verdienden de overwinning'

Lidl-Trek kende op vrijdagmiddag een uitstekend begin van het weekend. Waar Jonathan Milan zijn eerste zege boekte in dienst van de ploeg in Valencia, klopte Mads Pedersen in de Ster van Bessèges zijn concurrenten in de sprint. Het was de eerste seizoenszege voor Pedersen, die logischerwijs zeer content is met de overwinning. 'De jongens verdienden deze overwinning.'

De voormalig wereldkampioen gaf na afloop zijn reactie op de zege, die werd opgetekend via de kanalen van de ploeg van de Deen. 'Het was een goede dag en ik ben blij want de jongens verdienden deze zege. We zijn blij en het is nu op naar de dag van morgen.' Morgen staat de volgende rit op het programma in Frankrijk en dan zal Pedersen zijn veroverde leiderstrui moeten verdedigen.

'ik zal morgen aangevallen worden. Het wordt een moeilijke etappe en ik ben niet de sterkste klimmer. De concurrentie moet mij aanvallen om het klassement te winnen. We hebben in ieder geval waar we voor kwamen: de ritzege. Nu is het een kwestie van proberen te behouden wat we hebben. We weten dat het zwaar gaat worden en daarom zou het klassement een bonus zijn. Maar de vorm is goed en ik moet het natuurlijk proberen.'

Milan Menten tweede in Bessèges achter Pedersen: 'Blij mee'

In het kielzog van de ongenaakbare Pedersen werd Milan Menten tweede in Frankrijk. De 27-jarige Belg van Lotto-Dstny is blij met dat resultaat. 'Ik voelde nog de naweeën van de val van vorige week. Mijn ouders waren hier en dat gaf een extra push. Na het laatste colletje kwam ik terug in de groep en ik was blij dat ik kon aanhaken en dat ik nog kon sprinten. Het toont mij dat je mentaal sterk moet zijn als je mee wil doen om de zege', stelt Menten via het ploegkanaal op X.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws