Wat een dag voor Lidl-Trek: Na Pedersen in Bessèges verslaat ook rambo Milan iedereen in Ronde van Valencia Wielrennen
Wielrennen

Wat een dag voor Lidl-Trek: Na Pedersen in Bessèges verslaat ook rambo Milan iedereen in Ronde van Valencia

Wat een dag voor Lidl-Trek: Na Pedersen in Bessèges verslaat ook rambo Milan iedereen in Ronde van Valencia

Jonathan Milan heeft vrijdagnamiddag zijn allereerste zege behaald voor zijn nieuwe ploeg Lidl-Trek. De 23-jarige Italiaan was in de derde rit van de Ronde van Valencia in een massaspurt de snelste voor Arne Marit. Zijn landgenoot Alessandro Tonelli (Bardiani-CSF) kwam niet in de problemen en gaat als leider het weekend in.

Met de Puerto de Albatera zit er maar één stevige beklimming in het 161 kilometer lange parcours, maar daar draaien de betere wielrenners op deze aardbol hun hand niet voor om. De Spanjaarden Asier Etxeberria (Euskaltel-Euskadi), Unai Esparza Garin (Illes Balears Arabay Cycling) en Ander Okamika (Burgos-BH), de Uruguayaan Guillermo Silva (Caja Rural-Seguros RGA), de Brit Nathan Smith (Team Novo Nordisk), en de Canadees Laurent Gervais (Project Echelon Racing) hadden wel zin in een avontuur en vormden de vlucht van de dag.

Peloton lijkt zich opnieuw te verkijken op de vluchters

In het peloton zette Lidl-Trek onder een stralende zon in dienst van Milan een mannetje bij en het zestal kreeg een maximale voorsprong van drie minuten. Alles leek perfect te gaan om er een sprint van te maken. Leek. Want het peloton liet zich net zoals in de openingsrit in slaap wiegen en had op zes kilometer van het einde nog altijd een achterstand van 35 seconden op de kopgroep, dat een viertal geworden was. Esparza was er van tussen gevallen, Gervais schatte een bocht verkeerd in en kon nog net een geparkeerde auto ontwijken. Daarmee was het wel gedaan voor de Canadees.

Lidl-Trek stond er werkelijk alleen voor en Bingoal WB zag dat de Amerikanen het niet zouden rooien op hun eentje. De vier vooraan sloegen geen kopbeurt over, vochten als leeuwen, maar bleken uiteindelijk niet opgewassen tegen het sprintgeweld van het peloton. Een valpartij ontsierde nog de finale en schakelde renners als Michael Matthews uit. De Trek-trein rolde de loper uit voor Milan, die gewoonweg veel te sterk was voor de concurrentie. Marit finishte op lengten van Milan op twee, met Giovanni Lonardi stond er nog een tweede Italiaan op het podium.

Uitslag rit 4 Ronde van Valencia 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws