Mads Pedersen ramt iedereen uit zijn wiel in Ster van Bessèges en pakt eerste seizoenszege voor Milan Menten Wielrennen
Wielrennen

Mads Pedersen ramt iedereen uit zijn wiel in Ster van Bessèges en pakt eerste seizoenszege voor Milan Menten

Mads Pedersen ramt iedereen uit zijn wiel in Ster van Bessèges en pakt eerste seizoenszege voor Milan Menten

Mads Pedersen heeft vrijdagnamiddag de tweede rit in de Ster van Bessèges op zijn naam geschreven. De 28-jarige Deen was in de straten van Bessèges de rapste voor de Belg Milan Menten (Lotto-Dstny) en de Noor Rasmus Tiller (Uno-X Mobility).

In vergelijking met de openingsrit van donderdagmiddag, die gewonnen werd door Axel Laurance, stonden er nog meer beklimmingen op het menu! Het geaccidenteerde parcours sprak dan ook drie renners in het bijzonder aan om er vanonder te muizen: de Noor Jonas Abrahamsen (Uno-X Mobility) en de Fransen Léo Danès (CIC U Nantes Atlantique) en Paul Hennequin (Nice Métropole Côte d'Azur). Zij kregen al snel gezelschap van vijf anderen. Zo wilden de Belgen Jelle Vermoote (Bingoal WB), Gilles de Wilde (Team Flanders-Baloise), de Nederlander Alexander Konijn en de Fransman Jonathan Couanon van Nice Métropole Côte d'Azur en diens landgenoot Enzo Boulet (CIC U Nantes Atlantique) ook wat voor het peloton uitrijden.

Het verhaal was echter al heel snel verteld, wat ervoor zorgde dat zeven nieuwe renners het hazenpad kozen: Simon Carr (EF Education-EasyPost), Sander de Pestel (Decathlon AG2R La Mondiale), Alexis Gougeard (Cofids), Thibault Guernalec (Arkéa-B&B Hotels), Thomas Gachignard (TotalEnergies), Théo Delacroix (St Michel-Mavic-Auber93) en opnieuw Abrahamsen. Samen rondden ze de twee beklimmingen van de Col des Brousses (2,4 km aan 5,1%).

Lidl-Trek lost vuile zaakjes van Pedersen op

Pedersen wilde absoluut revanche nemen voor zijn sprintnederlaag van donderdag, maar zag met Daan Hoole wel een belangrijke pion uit koers verdwijnen door ziekte. De Deen moest dan wel de lastige finale zonder kleerscheuren zien door te komen, waar de Col des Brousses voor de derde keer bedwongen moest worden. Rémy Rochas had weinig zin in een sprint met Pedersen en plaatste op die helling een demarrage met een man van Uno-X Mobility in het wiel. Zijn poging raakte echter niet ver en Lidl-Trek nam in de afdaling opnieuw het voortouw voor zijn sprinter.

Op nog enkele schermutselingen na bleef het omvangrijke peloton goed samen en mochten we ons in aankomstplaats Bessèges opmaken voor een massaspurt. Dat was echter buiten Marco Brenner (Tudor Pro Cycling) gerekend, want de Duitser maakte een handige manoeuvre op een brug om er vandoor te gaan. Lidl-Trek had alle moeite van de wereld om het gaatje op de ex-renner van dsm-firmenich PostNL te dichten, maar kreeg gelukkig voor Pedersen steun van Uno-X.

In de sprint zelf bleek er geen kruid gewassen tegen Pedersen, die met een forse sprint iedereen achter zich hield. Menten en Tiller vervolledigden het podium, Sandy Dujardin en Benoit Cosnefroy plaatsten zichzelf ook in de top vijf.

Uitslag rit 3 Ster van Bessèges 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws