Pedersen ('Ik wil winnen') en Stuyven ('Betere conditie') allerminst nederig voor Parijs-Roubaix Wielrennen
Wielrennen

Pedersen ('Ik wil winnen') en Stuyven ('Betere conditie') allerminst nederig voor Parijs-Roubaix

Pedersen ('Ik wil winnen') en Stuyven ('Betere conditie') allerminst nederig voor Parijs-Roubaix

Vaak koersten ze dit voorjaar nog niet samen, door ziekte en blessureleed. In Parijs-Roubaix zijn goede vrienden en ploeggenoten Mads Pedersen en Jasper Stuyven wel van de partij en allebei hebben ze de benen om te stunten op de kasseien. Althans, dat zeiden de twee van Trek-Segafredo vrijdag in een online persmoment.

Stuyven reed dit jaar een goed Openingsweekend, alvorens hij doortrok naar Parijs-Nice. Vervolgens werd hij ziek en keerde hij tien dagen later terug in de Minerva Classic Brugge-De Panne. Hij reed de E3 Saxo Bank Classic, Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen en andermaal niet slecht. Een vierde plaats in Gent-Wevelgem was zijn beste prestatie in het voorjaar. Daar wil hij in Parijs-Roubaix echter graag een podiumplaats van maken. 'Parijs-Roubaix is een koers waarin zoveel kan gebeuren. Wij willen als team de koers winnen', zo is hij helder bij onder meer Het Nieuwsblad.

'Van bij de start is er actie en die houdt aan tot op de wielerpiste van Roubaix. Het mooiste scenario zou zijn dat zowel Mads Pedersen als ikzelf nog in de finale zitten. Het zal erop aankomen op het juiste moment de juiste beslissing te nemen. Deze koers is zo onvoorspelbaar en ik hoop deze ooit eens op mijn palmares te kunnen schrijven', vervolgt Stuyven, die ondanks zijn prestaties spreekt van 'een mindere periode'. 'De tijd die ik heb gehad na de Ronde van Vlaanderen heeft er wel voor gezorgd dat ik nog een mooi trainingsblok heb kunnen inlassen naar Parijs-Roubaix toe. Zo groeide ik naar een betere conditie toe.'

Pedersen niet bang om het uit te spreken: 'Ik wil winnen'

Ook Pedersen is razend ambitieus richting Parijs-Roubaix. De Deen sloeg het Openingsweekend over en bereidde zich in Frankrijk voor op het voorjaar. Hij won een rit in de Ster van Bessèges en Parijs-Nice. Na Milaan-Sanremo (zesde) reed hij in de E3, Gent-Wevelgem (zevende) en De Ronde (achtste) samen met Stuyven. Pedersen koos vervolgens niet voor een trainingsblok, maar voor Circuit Cycliste Sarthe. Daar won hij twee ritten en voorkwam een crash in de slotetappe ervoor dat hij het eindklassement op z'n naam schreef.

Het moge echter duidelijk zijn: Pedersen is in vorm! En dan moet Parijs-Roubaix hem naar eigen zeggen nog het beste liggen ook. 'Zowel Jasper als ikzelf zijn top en wat de koers op zich ons zal brengen zien we zondag wel. Deze Helleklassieker is een koers waar je zowel een plan als veel geluk moet hebben en eigenlijk is dat voor elke wedstrijd wel het geval. Ik wil gewoon winnen en ik schat mijn kansen om dat te doen wel hoog in. De laatste weken was ik goed op dreef, dus hoop ik dat in Roubaix ook te zijn.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws